Karabağ Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dağlık-Karabağ çatışmalarında ateşkes kararı verildiği bildirildi. Ancak bunun hemen ardından, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Dağlık-Karabağ'daki çatışmalarla ilgili ateşkese varıldığı konusunda bir bilgimiz yok" denildi. Öte yandan, Azerbaycan tek taraflı olarak çatışmayı sonlandırma kararı aldı.

  

AZERBAYCAN'DAN ÇATIŞMAYI DURDURMA KARARI


Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında 2 gün devam eden şiddetli çatışmanın ardından, bugün Azerbaycan tek taraflı olarak çatışmayı sonlandırma kararı aldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, uluslararası kuruluşların ateşkes çağrısı ve ülkenin barışçıl politikası dikkate alınarak Ermenistan ordusuna yapılan operasyonları durdurma kararı aldığı bildirildi. Bundan sonra işgalden kurtarılan topraklarda güvenliği artırma yönünde çalışmaların başlatıldığı ifade edildi.

Reuters

ERMENİSTAN'A SERT UYARI


Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden provokasyon girişiminde bulunması ve yerleşim birimlerine ateş etmesini tekrarlaması halinde, Azerbaycan ordusunun tüm gücünü kullanarak karşılık vereceği uyarısında bulunuldu. Bakanlık yetkilileri, ayrıca işgal edilmiş toprakların kurtarılması yönünde operasyonların başlatılacağının da altını çizdi.

CİHAN

ALİYEV, YARALI ASKERLERİ HASTANEDE ZİYARET ETTİ


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev , Savunma Bakanlığı Merkezi Askeri Hastanesi´nde tedavi edilen yaralı askerleri ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Aliyev yaralı askerleri ziyaretinde, Azerbaycan ordusu temas hattında kendi üstünlüğünü daha da güçlendirdiğini söyledi. Aliyev Açıklamasına şöyle devam etti:

'AZERBAYCAN ORDUSU ASLA SİVİL HALKA KARŞI SAVAŞMAZ'


Ermeni işgalcilerinin bu provokasyonlara el atması ilk kez değil. Ben defalarca söyledim ki, onlar işgal altındaki toprakları daima kendi nezaretlerinde tutmak istiyorlar, barış istemiyorlar, görüşmeler sürecinde kendilerini samimiyetsiz götürüyorlar. Tüm uluslararası, ahlaki normları ihlal edip, sivil halka ateş açıyorlar. Bu olaylardan birkaç gün önce Ermenistan-Azerbaycan sınırında, bu olaylar sırasında ise bizim köylerimizi ateşe tutuyorlar, sivil halktan ölenler var. Onların hareketleri budur. Azerbaycan ordusu askerleri hiçbir zaman sivil halka karşı savaşmazlar dedi.

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, yaralı askerleri hastanede ziyaret etti. (Foto: Reuters)

AZERBAYCAN: 70′E YAKIN ERMENİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ


Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephe hattında yaşanan son çatışmalarda, 70′e yakın Ermeni askerinin öldürüldüğünü; Ermenilerin kontrolündeki Madagiz askeri kontrol noktasının da Azerbaycan kuvvetlerince ele geçirildiğini duyurdu. Bakanlık, Azerbaycan Ordusunun, son iki günde 16 şehit verdiğini açıkladı. Ermenistan ordusuna ait 5 tank ve 20 zırhlı araç da imha edildiği bildirildi.

Reuters

İŞGAL ALTINDAKİ BAZI YERLER GERİ ALINDI


Ayrıca cephe hattında stratejik öneme sahip Goranboy ili ve Naftalan şehrine tehlike olabilecek Talış köyü yakınlarındaki tepeler, Füzuli iline yakın "Lale Tepe" ve Seysulan bölgesinin düşman birliklerinden kurtarıldığı kaydedildi.

Reuters


Cephe hattının Ağdere-Terter-Ağdam ve Hocavend-Füzuli bölgeleri boyunca yaşanan silahlı çatışmada 12 Azerbaycanlı askerin de görev sırasında şehit düştüğünü bildiren bakanlık, Ermeni birlikleri tarafından Azerbaycan ordusuna ait bir Mi-24 helikopterin vurulduğunu ve bir tankın da mayına çarparak kullanılmaz hale geldiğini açıkladı.