ABD Başkanı Obama, Erdoğan'ı basın özgürlükleri konusunda eleştirmiş, Erdoğan ise bu eleştiriler karşısında Obama'ya sitem etmişti. Beyaz Saray, Obama'nın bu açıklamalarının arkasında durulduğunu belirtti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama'nın eleştirileri karşısında ''Gıyabımda o tür bir açıklama yapıldığını duyunca üzüldüm. Sayın Obama’yla görüşmemizde o konular gündeme gelmedi. Bana o türden bir şey söylenmiş değil. Kaldı ki bizler daha önceki telefon görüşmelerimizde, basın üzerinden konuşmak yerine karşılıklı konuşmanın daha faydalı olacağını da konuşmuştuk" demişti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Mark Stroh, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''biz Başkan Obama'nın dün söylediği sözlerin arkasında duruyoruz. Daha fazla bir yorumumuz yok'' dedi.

Obama, Erdoğan'ın demokrasi sözüyle işbaşına geldikten sonra bu sözlerini unutup, demokratik tartışma ortamını bitirdiğini ve bilginin dolaşımını durdurmaya çalıştığını söylemiş, Erdoğan'ın basına karşı tutumunun Türkiye'yi 'zor bir yola koyabileceği' yorumunu yapmıştı.