Birleşmiş Milletler'in, Suriye'ye insani yardım ulaştırmaktan sorumlu yetkilisi olan Jan Egeland, kentteki durumun 'felaket' olduğunu ifade etti. Önümüzdeki gün ve saatlerin Halep için ne kadar önemli olduğunu kelimelerle ifade edemeyeceğini dile getiren Egeland, Halep'te son günlerde her şeyin kötüye gittiğini vurguladı.

Foto: Reuters Foto: Reuters


Suriye savaş uçakları gece Halep'te, muhaliflerin denetimindeki bölgede bulunan bir hastane ile çevresindeki binaları vurmuştu. Kentte düzenlenen saldırılarda son 24 saatte 50'den fazla kişi ölmüştü. Bazı kaynaklar ise hastane saldırısının Rusya tarafından gerçekleştirildiğini iddia atti ancak Rusya bu iddiaları yalanladı.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütünden doktorların da çalıştığı hastanede, aralarında çocuklar ve sağlık personelinin olduğu en az 27 kişi hayatını kaybetmişti.

Foto: Reuters Foto: Reuters

HALEP'TEKİ SON ÇOCUK DOKTORU DA ÖLDÜ


Bölgede bulunan aktivistler, saldırının rejim uçakları ya da Rus ordusunun gerçekleştirdiğini henüz bilinmediğini belirtti. Reuters'in son dakika olarak geçtiği habere göre, Rusya "Halep'te bir hastane vurduğunu" yalanladı.

Halep'te bir hastaneye yapılan bombardıman saldırısında bölgede çalışan son çocuk doktoru Wasim Muaz'ın da öldüğü haberi gelmişti.

Foto: Reuters Foto: Reuters

Suriye ordusunun, bölünmüş kent Halep'in tamamını almayı amaçlayan bir operasyona hazırlandığı bildiriliyor. Muhalifler ise Şam yönetimini ve müttefiki Rusya'yı, zaten hassas dengelere dayanan ateşkesi ihlal etmekle suçluyor.

Suriye ordusu, son günlerde muhaliflere yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırmış, muhalifler de rejimin kontrolündeki bölgelere karşı saldırılar düzenlemişlerdi.
Foto: Reuters Foto: Reuters

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, ABD ve Rusya'dan, Suriye'de duruma müdahale ederek, 27 Şubat'ta ilan edilen ateşkesin sürmesini sağmalarını istemişti.

BBC