İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış referandumu Brexit'te başarısız olduktan sonra, geçen eylül ayında başbakanlık görevinden istifa eden David Cameron şimdilerde konferanslarda konuşmalar yapıyor.
Cameron'ın Brexit hakkında yaptığı konuşmalardan toplantı başına 120 bin sterlin talep ettiği öğrenildi.

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre bir saatlik konuşma sırasında Cameron, dinleyicilere Downing caddesindeki 10 numaralı Başbakanlık konutunda yaşadığı deneyimleri anlatıyor.  Yani, eski Başbakan dakika başına tam olarak 2 bin sterlin kazanıyor.

Cameron'ın Başbakanlık döneminde yıllık 143 bin 462 sterlin kazandığı gözönünde bulundurulacak olursa bu oldukça kârlı bir iş.

Cameron'ın New York'taki Blackstone Properties isimli gayrimenkul firmasında yaptığı konuşmada Brexit referandumunda "AB'de kalma" yanlısı politika yürütmesinin yansımalarını anlattığı öğrenildi.

İngiltere'nin önceki Başbakanı Tony Blair de emekliye ayrıldıktan sonra danışmanlık işlerinden, gayrimenkul yatırımlarından ve şahsi şirketi üzerinden 60 milyon sterlinlik bir servete ulaştı. Bu açıdan bakıldığında İngitere'de başbakanların görevlerinden ayrıldıktan sonra para kazanmaya başladığını söyleyebilir.