35 kişinin iltica başvurusunda bulunduğuna ilişkin bilgi, Almanya Federal hükümeti tarafından, Türk asıllı Alman Parlamenter Özcan Mutlu'nun soru önergesine yanıt olarak verildi.

Alman hükümetinin, yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, diplomatik pasaporta sahip 35 kişinin iltica talep ettiği, bu sayıya diplomatların eş ve çocuklarının da dahil olduğu belirtildi.

[caption id="attachment_1462773" align="aligncenter" width="880"]Özcan Mutlu Özcan Mutlu[/caption]

Alman basınına da yansıyan yazılı soru önergesi yanıtında, iltica taleplerinin, eyalet yüksek mahkemeleri ve federal başsavcılık tarafından incelendiği belirtildi.

"TÜRKİYE İADE TALEBİNDE BULUNURSA DEĞERLENDİRİLECEK"


Yanıtta ayrıca, Türkiye'den herhangi bir iade talebi gelmesi durumunda, talebin Suçluların İadesine Yönelik Avrupa Sözleşmesi'ne göre değerlendirileceğini belirtti. Yanıtta, mahkemelerin alacağı karar sonrasında hükümetin de talepleri tek tek ele alıp inceleyeceğine yer verildi.

Alman basınına göre, Hükümetin yazılı açıklamasında, şimdiye kadar Türkiye'den herhangi bir iade talebi olup olmadığına yer verilmediği bildirildi. İçişleri Bakanlığı da bu konuya dair açıklama yapılmayacağını belirtti.