Türkiye'nin Hollanda'nın içişlerine karıştığına yönelik soruya cevap veren Koenders, "Olaylar Hollanda'ya taşınmasın" deyince Bakan Çavuşoğlu'nun yanıtı sert oldu.

Hollanda'da yaşayan Türklerin durumuyla ilgili olarak söz alan Koenders, "Hollanda'da yaşayan Türkler, Türkiye'de ne olup bittiğine dair hassasiyete sahip. Bu tür hissiyatların da Hollanda toplumuna tamamen taşınmaması gerektiğini söylemem gerekiyor. Herhangi bir şekilde karışma yok. Sadece barışçıl bir şekilde bu hissiyatların farkında olmalıyız ve bunları da kabul etmeliyiz" dedi.

Bu sözlere Çavuşoğlu'nun yanıtı sert oldu.

Çavuşoğlu, "Hollanda veya başka bir ülke Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalışırken bu Türkiye'nin iç siyasetine karışmak olmuyor mu? Ancak Avrupa'daki Türklerle ilgili bir görüş bildirdiğinde iç siyasete karışmak oluyor. Böyle saçma anlayış olamaz, bu çifte standarttır" dedi.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu basın toplantısında gündeme ilişkin konulara da değindi. ÇAvuşoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

-- Alman vekillerin İncirlik'e yapmak istedikleri ziyaret gereken adımların atılmasına bağlıdır. Gerekli adımlar atılırsa izin veririz aksi takdirde kusura bakmasınlar.

-- YPG'nin Fırat'ın doğusuna geçmesi gerekiyor aksi taktirde hedef olacaktır.

-- 5-6 ülke bile bu konuda işbirliği yapsaydı Suriye ve Irak'ta DAEŞ kalmazdı.

-- Karadan operasyonlarla DAEŞ'i temleyebiliriz.

 

İLGİLİ HABERAlmanya: İncirlik konusunda mesafe alındıAlmanya: İncirlik konusunda mesafe alındı