Geçtiğimiz hafta bilim dünyası yerçekimsel dalgalarının ispatlanmasıyla sarsılmıştı. Sputnik'in haberine göre, Hull Üniversitesi profesörü Kevin Pimbblet da gezegenimizin bir kara delikle karşılaşması durumunda neler yaşanabileceğine dair bilimsel bir açıklama yaptı.

Modern fizikle ilgilenen ya da bilim kurgu severlerin çok yakından tanıdığı kara delikler, bilindiği gibi ışık da dahil olmak üzere her şeyi içine çeken çekimsel kuvvetleriyle ünlüler.

"SPAGETTİLEŞİYORMUŞUZ"


Her ne kadar Dünya'nın içine çekileceği ya da etkilerini hissedebileceği mesafelerde herhangi bir kara delik bulunmasa da, bilim kurgu hayranları ve olası bir kıyametten korkanların aklını her zaman "Dünya, bir kara delik tarafından yutulursa ne olur" sorusu kurcalıyordu ve cevap bulundu: Spagettileşiyormuşuz!

Kevin Pimbblet, "Eğer bir kara deliğe çok yakın durursanız, alabildiğine uzarsınız, tıpkı bir spagetti gibi" diyor. Fakat bundan korkmamamız gerektiğini sözlerine ekleyen Pimbblet, "spagettileşmek" için bir kara deliğe yakınlaşmak zorunda olduğumuzu ancak bunun çok olası bir durum olmadığını söylüyor.

Pimbblet'a göre, Dünya üzerindeki milyarlarca insan gezegenin ince uzun bir hal aldığını göremeyecek, çünkü kara deliklerin yaydığı ciddi oranda radyasyon, insanlık tarihine çoktan son vermiş olacak.

"HOLOGRAMLAŞABİLİRİZ"


Ancak korkmamıza gerek yok, profesör Pimbblet'ın bir haberi daha var: "Bir kara deliğe çarpacak kadar şanssız olabiliriz ama bütün bu gümbürtüden sonra kendimizi hologram olarak varlığımızı sürdürür bir şekilde bulabiliriz"