Erdoğan'ın konuşmasından dikkat çeken satır başları şöyle:

-- Erdoğan geçtiğimiz haftalarda Köln kentinde Darbeye Karşı Demokrasi mitingine videokonferansla katılmasına izin vermeyen Almanya Anayasa mahkemesini sert şekilde eleştirdi, "Alman yargısına bu
noktada saygı duymuyorum" dedi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Yüzde 52 ile seçilmiş bir cumhurbaşkanının konuşmasına izin verilmedi. bunu Merkel'e ilettim. Bana Bağımsız yargı dedi. Nasıl bir bağımsız yargı? Bağımsız yargı dediğiniz adil karar vermelidir."

-- İdam hakkındaki fikri sorunlan Erdoğan Yenikapı'daki mitingi örnek gösterdi, "Oradaki 5 milyon insan 'idam isteriz' dedi. Parlamentodan çıkarsa ben onay makamıyım, bana gelir, ben de onaylarım" dedi.

rtl3-- Darbe girişimine karşı Avrupa'nın yanlarında olmasını beklediklerini dile getiren Erdoğan, Paris'te teröre karşı bir araya gelen Avrupalılardan aynı şeyi göremediklerini ifade etti. FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle 240 vatandaşın hayatını kaybettiğine dikkati çeken Erdoğan şunları söyledi: Türk demokrasisine yapılan bu saldırının ardından sadece Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, bir Avrupa bakanı ve Katar Dışişleri Bakanı geldi. Bunun böyle olmasından üzülüyoruz"

GERİ KABUL: OLDU OLDU, OLMADI KUSURA BAKMASINLAR


-- Erdoğan, Avrupa'nın verilen sözler noktasında taahhütlerini tutmadığı eleştirisinde bulunarak, ''Vize muafiyeti ve geri kabul çok önemli, süreç işliyor. Maalesef bu bağlamda Avrupa verdiği sözü yerine getirmedi. Eş zamanlı olarak biz de adım atmak istiyoruz. Oldu oldu, olmadı kusura bakmasınlar biz geri kabulü yapmayız'' diye konuştu.

BUGÜN DEĞİLSE NATO NE ZAMAN YANIMIZDA OLACAK


NATO'nun Türkiye'yi yalnız bıraktığını dile getiren Erdoğan, "NATO, kendi üyesini yalnız bırakmamalı. Suriye sınırında çok ciddi sorunlar, travmatik sorunlar yaşıyoruz. Suriye tarafından atılan bombalar neticesinde insanlarımız ölüyor. Bugün değilse ne zaman NATO yanımızda olacak? Halep zor bir dönemde. İnsani ihtiyaçlarını gidermek için ne yapabiliriz; soru bu" dedi.