Reuters'da yer alan habere göre, ABD'li komutan Joseph Votel, "Türkiye'deki darbe girişimiyle herhangi bir alakam yok" dedi. Votel, Türkiye'nin yıllardır "hayati bir ortak" olduğunu söyledi ve IŞİD'e karşı ortaklığa devam etmeyi beklediklerini vurguladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, ABD'nin Türk ordusundaki birçok müttefikinin hapse konduğuna dair açıklamada bulunmuş, Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin, IŞİD'le mücadelede uzun vadeli etkileri olabileceğine dair endişeleri olduğunu dile getirmişti. Votel'in bu söylemleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisine neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde uçaklar tarafından bombalanan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etmiş, ziyareti sırasında ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel'in “İrtibat halinde olduğumuz, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanları görüyorum, duyuyorum” sözlerine yanıt vermişti

İLGİLİ HABERErdoğan Gölbaşı'nı ziyaret etti ABD'yi eleştirdiErdoğan Gölbaşı'nı ziyaret etti ABD'yi eleştirdi


İŞTE ERDOĞAN'IN O YANITI

"İşte bir tanesi, ne yazık ki Amerika’da, aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral, kalkıyor “İrtibat halinde olduğumuz, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanları görüyorum, duyuyorum” bunu söylüyor.

İnsan biraz sıkılır ya, insan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende. Zaten senin ülkende besliyorsunuz, bu zaten ortada. Benim milletimi asla inandıramazsınız.