İtalya'nin Başbakanı Mario Monti'nin hastanede sıra beklerken çekilen fotoğrafı ülkede gündem oldu. Ekonomi profesörü olan Monti'nin bu mütevazı tavrı "örnek davranış" olarak nitelendirildi.



[caption id="attachment_1089782" align="alignnone" width="670"] Foto: CİHAN[/caption]

 

İtalya'da 16 Kasım 2011 ile 28 Nisan 2013 tarihleri arasında başbakanlık yapan Mario Monti'nin birkaç gün önce hastanede korumasız ve diğer vatandaşlar gibi sıra beklerken çekilen görüntüleri sosyal medyada gündeme oturdu. Eşi ile birlikte hastaneye gelen Monti'nin eşinin muayenesi bitene kadar merdivenlerde oturup çalıştığı gözlendi. Milano'daki Bocconi Üniversitesi'nde ekonomi profesörü de olan Monti'nin bu mütevazı tavırları örnek davranış olarak yorumlandı.

Mario Monti, eski Başbakan Silvio Berlusconi hükümetinin düşmesinin ardından dönemin Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından atama usulüyle başbakanlık görevine getirilmişti. Ekonomik krizin etkisini azaltmak adına uygulamaya koyduğu kemer sıkma politikaları halk nezdinde çok ağır karşılanmış ve kurduğu parti de genel seçimlerde öngörülenden çok daha az oy almıştı.

CİHAN