Fransa'nın pek çok kentinde kadınların haşemayla denize girmesinin yasaklanmasının ardından, dün polis, plajda güneşlenen başörtülü bir kadının kıyafetlerini zorla çıkarttı.

france4Uzun kollu bluz ve uzun tayt giyen başörtülü kadına üzerindeki haşema olmamasına rağmen 38 euro'luk ceza kesildi. Dahası silahlı dört polis kadından üzerindekileri çıkarmasını istedi.

Polisin isteğine boyun eğen kadının bluzunu çıkarırken çekilen fotoğrafları dünya basınına konu oldu.

NİCE23
Twitter'da bir kullanıcının bu kareyi 1925 yılında çekilen, polisin plajdaki kadınların mayolarını ölçen fotoğrafıyla kıyaslaması büyük beğeni topladı. Matthew Ruddle isimli kullanıcı iki fotoğrafı yanyana koyarak şu notu düştü: 1925 ve 2016. 90 yıl sonra, hala kadınların plajlarda ne giydiği polis tarafından kontrol ediliyor.


KANADA VE İSKOÇYA'DA AKSİ YÖNDE KARARLAR


Fransa Müslüman kadınların haşema giymesini yasaklarken bir taraftan da dünyadan aksi yönde örnekler geliyor.

İskoçya'da alınan bir kararla polislerin resmi üniformalarına başörtüsü de eklenerek isteyen memurların bu şekilde çalışmasına izin verildi.

Kanada da benzer bir uygulamaya giderek Müslüman atlı polislere kırmızı üniformalarıyla beraber başörtüsü takma izni verileceğini açıkladı.

ohcanada

İNGİLTERE'DE FRANSIZ POLİSİ PROTESTO EDİLECEK


Fransız polisinin hareketini ve Fransa'da alınan haşema yasağı kuralını protesto etmek isteyen İngilizler de Londra'daki Fransız Büyükelçiliği önünde gösteri düzenlemeye hazırlanıyor.

Bugün yapılacak gösterinin ismi "Ne İstesen Onu Giy Plaj Partisi" olacak.

İLGİLİ HABERYasaklar haşema satışlarını dört misli artırdıYasaklar haşema satışlarını dört misli artırdı

Fransa Başbakanı Manuel Valls yasakla ilgili yaptığı bir açıklamada, haşemanın Fransız değerleriyle ters düştüğünü ve bunun kadını köleleştirmek anlamına geldiğini ifade etmişti.