Raporda yer alan fotoğraflara göre, son 2 hafta içinde kentteki 110 nokta, hava saldırılarında hedef alındı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Halep'in doğusundaki yerleşim bölgelerine ait olan uydu fotoğraflarında, binaların arasında açılan kraterler görünüyor.

22 GÜNDE 600 SALDIRI 400 ÖLÜ


Kuruluşun, bir yerel izleme enstitüsüne dayandırdığı bilgiye göre, kentteki ateşkesin sona erdiği 18 Eylül tarihinden, 10 Ekim 2016 tarihine kadar, Halep'in doğusunu hedef alan en az 600 saldırı yapıldı ve bu saldırılarda 400 kişi hayatını kaybetti.

'MİSKET BOMBASI' İDDİASI


Kuruluşun, bombalanan bölgelerde yaşayanların tanıklıklarına dayandırdığı bilgilere göre, hava saldırılarında Rus yapımı misket bombaları da kullanıldı.

Af Örgütü bu seri kraterleri, misket bombası kanıtı olarak gösteriyor. Af Örgütü bu seri kraterleri, misket bombası kanıtı olarak gösteriyor.


Af Örgütü'nün Beyrut bölge sorumlularından olan Lynn Maalouf, misket bombası kullanılmasının uluslararası hukuk kurallarına aykırı olduğunu açıklayarak, "Bu bombaların kullanılması, Suriye hükümet güçleri ve Rus müttefiklerinin şehri boşaltmak konusunda her şeyi göze aldığını gösteriyor" dedi.

Rusya ve müttefiki Suriye ise bombalanan noktalarda silahlı grupların bulunduğunu öne sürüyor.

İNSANLAR SAĞLIK MERKEZLERİNE GELMEYE KORKUYOR


Suriye Amerikan Tıp Derneği'nin elde ettiği verilere göre, son saldırılarda Halep'te toplam 14 sağlık merkezi hedef alındı ve bunların çoğu işlemez hale geldi.

Af Örgütü'ne konuşan bir doktor, "Halep'te insanlar sağlık merkezlerinin etrafında olmaktan bile korkuyor. Çünkü bu merkezler sürekli hedef alınıyor" dedi.

Halep'te 65 kilometrelik bir alanda, 110 noktayı gösteren harita. Halep'te 65 kilometrelik bir alanda, 110 noktayı gösteren harita.


İsmi açıklanmayan doktor, kuşatma nedeniyle ellerindeki tıbbi malzemenin de tükenmek üzere olduğunu söyledi.

SURİYE'NİN OY HAKKI ELİNDEN ALINABİLİR


Uluslararası Af Örgütü raporu, Birleşmiş Milletler Genel Kurul'unda yapılacak Suriye konulu bir toplantının hemen öncesinde yayınladı.

Son 1 ay içinde, hava saldırıların sonlandırılması için Genel Kurul'a sunulan iki önerge Rusya'nın vetosuyla engellenmişti.

Son toplantı öncesi, Birleşmiş Milletler'deki 193 üyenin 70'i Kanada önderliğinde hareket ederek, Suriye'nin BM'deki oy hakkını elinden alabilecek bir karar üzerinde çalıştığı öğrenildi.