Halep’te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu ‘Ümit Mekanı’nın müdürlüğünü yapan ve ‘Halep’in Palyaçosu’ olarak bilinen Basha, Rusya’nın desteklediği Esad rejiminin Mashhad Mahallesi’ne düzenlediği hava saldırıları sonrası salı günü yaşamını yitirdi.

 

Euronews'ün haberine göre daha 24 yaşında olan Basha, hayatını bölgedeki sivillere ve çocuklara yardım etmeye adamıştı.

0349odaslsaÖte yandan rejim güçlerinin muhaliflerin kontrolü altında bulunan Halep’in doğu mahallerine düzenledikleri operasyonlar devam ediyor. Şu anda bölgede 100 bini çocuk olmak üzere yaklaşık 250 bin sivil, silahların arasında sıkışmış durumda.

Yetkililer şehrin bu kısmında hizmet verebilecek hastane kalmadığını açıklarken, yiyecek stoklarının da tükendiğini belirtiyor.

[old_news_related_template title="Suriye'de muhaliflerden kritik hamle" desc="Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye ziyaretinde yaptığı 'muhaliflerle de görüşürüz' açıklamasının ardından Halep'te tüm muhalif gruplar birleşme kararı aldı. 'Halep Ordusu' adı altında birleşen muhalifler, kentte hâkim oldukları toprakları ellerinde tutabilmek için birlikte savaşacaklar. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/sur-sondakika-19.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/son-dakika-suriyede-muhaliflerden-kritik-hamle-1542283/"]