Suriye'de Rus ve Esad ordusuna ait savaş uçaklarının bombardımanında yerle bir olan hastanenin enkazından 24 saat sonra bir çocuk sağ olarak kurtarıldı. Halep'teki El Kuds Hastanesi'nin enkazından kurtarılan 3 yaşındaki çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.


Çocuğun durumunun iyi olduğu açıklandı. Çocuğun durumunun iyi olduğu açıklandı.


Sivil savunma ekiplerinin beton yığınlarının altında uzun uğraşları sonucu sağ olarak kurtarılan çocuğun görüntüleri, bir haftadır bombardıman altındaki Halep'ten gelen en güzel haber oldu. Sağlık ekipleri tarafından sağlık kontrolleri yapılan erkek çocuğunun iki bacağında ufak zedelenme olduğu ancak genel durumunun iyi olduğu kaydedildi.


İLK İSTEĞİ SU OLDU

Yaşadığı korku gözlerinden okunan çocuğun ilk olarak su istediği öğrenildi. İsmi henüz öğrenilmeyen çocuğun, "Su, su, su istiyorum" dediği de  görüntülere yansıdı. Sahra hastanesinde tedavi altına alınan çocuğa sağlık ekiplerinin 'elektrik olmaması sebebiyle' telefon ışığı altında müdahale ettiği gözlendi.

Esad ve Rus uçaklarının Halep'in Sukkari semtindeki hastaneye yönelik bombardımanında aralarında kadın ve çocukların olduğu 30'dan fazla kişi yaşamını yitirmişti. (Cihan)