Bana Alabed'in hesabı hafta sonu, hiçbir açıklama yapılmadan silinmişti.

Bu, Suriye ordusunun Halep'teki operasyonlarını yoğunlaştırdığı bir döneme denk geldi.

Çatışmaların sürdüğü Halep'ten gelişmeleri aktaran hesabı 200 binden fazla kişi takip ediyor.

[old_news_related_template title="Dünyanın konuştuğu minik Suriyeliden haber alınamıyor" desc="Muhaliflerin kontrolünde ve Suriye ordusunun kuşatması altındaki Halep'ten attığı İngilizce tweet'lerle bütün dünyanın ilgisini çeken 7 yaşındaki Bana Alabed'in hesabı haftasonu, hiçbir açıklama yapılmadan silindi. Bana ve annesinin nerede olduğu bilinmiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/92834154_2baf7572-df7b-4f37-841a-231a8605d476.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/son-dakika-dunyanin-konustugu-minik-suriyeliden-haber-alinamiyor-1547664/"]

Hesabın silinmesi Alabed'in güvenliğiyle ilgili endişelere neden oldu.

Hesabın silindiğini fark eden takipçileri Pazar günü #WhereIsBana (Bana nerede) hashtag'i açtı ve binlerce kişi Bana'nın nerede olduğunu soran tweet'ler atmaya başladı.

'Annesi de güvende'


BBC'ye konuşan bir kaynak, hem Alabed hem de onun adına tweet atan annesinin güvenlikli bir yerde olduğunu söyledi.

Ünlü İngiliz yazar J.K. Rowling de hashtag ile birlikte Bana'nın birkaç fotoğrafını paylaştı. Rowling aileyle Fatemah'ın Harry Potter serisini bir kopyasını istemesinin ardından iletişim kurmaya başlamıştı.

Rowling, geçtiğimiz Cuma da Bana'nın yardım isteyen bir videosunu paylaşmıştı. Videoda küçük kız "Merhaba arkadaşlar,nasılsınız? Şu an kaçıyorum ve öldürülmekten korkuyorum. Lütfen kurtarın bizi. Teşekkürler" diyordu.

Suriye Devlet Başkanı Devlet Başkanı Beşar Esad ise iki ay önce Danimarka'da yayın yapan TV 2'ye verdiği mülakatta, Bana'nın tweetleri ile ilgili olarak, "Bu artık bir oyun, bir propaganda oyunu, bir medya oyunu" demişti.

Sosyal medyada da, Suriye'deki isyancı grupların bu ve benzeri sosyal medya hesaplarını propaganda için kullandıkları yönünde yorumlar yapılmıştı.

[old_news_related_template title="'Halep'in palyaçosu' hava saldırısında öldürüldü" desc="Suriye’nin Halep şehrinde çocukları eğlendirmek amacıyla palyaço olarak çalışan Anas Al Basha hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/340294reolasds.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/halepin-palyacosu-hava-saldirisinda-olduruldu-1542336/"]