ABD'nin Cincinnati kentinde yaşanan olayda, hayvanat bahçesinde 4 yaşındaki bir erkek çocuğu goril kafesinin içine düştü.

İngiliz Daily Mail'in haberine göre, 17 yaşındaki dişi goril çocuğu kendisine çekti ve sürüklemeye başladı. 10 dakika boyunca kafeste kalan küçük çocuğu 180 kiloluk gorilden kurtarmak için hayvanat bahçesi çalışanları hayvanı vurarak durdurmak zorunda kaldı.

g01
Harambe isimli dişi gorilin kafesine giren küçük çocuğun ciddi şekilde yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Hastaneden çocuğun sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Yetkililer çocuğun parmaklıklı bariyerler arasından sürünerek geçtiğini ve sonra da kafesin içine düşmüş olabileceğini belirtiyorlar.

g02
Çocuğun içeri düştüğü sırada kafeste üç gorilin bulunduğu ancak iki tanesinin kısa sürede dışarıya alındığı aktarıldı. Harambe'nin ise kafeste çocukla beraber kaldığı öğrenildi.

Foto: Reuters Foto: Reuters


Hayvanat bahçesi yetkilileri çocuğun hayati tehlikesi bulunduğu için gorili öldürmek zorunda kaldıklarını ve olaydan ötürü büyük üzüntü yaşadıklarını açıkladılar.