Zeynep GÜRCANLI/SÖZCÜ
Hollanda Başbakanı Rutte, bu iddiayı Hollanda Parlamentosu'nda Muhalif Democrats 66 partisinden Alexander Pechtold'un, Brüksel'i kana bulayan terör saldırısı konusundaki sorularını yanıtlarken dile getirdi.

FOTO: CİHAN


Perctold, Hollanda Başbakanı'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel saldırılarının ardından yaptığı açıklamaları, "cihat" ve "cihatçılardan" bahsettiğini hatırlattı ve "Erdoğan neden böyle konuşmuş olabilir? Türkiye'den bu konuda açıklama istediniz mi? Herhangi bir görüşme oldu mu?" diye sordu.

HOLLANDA PARLAMENTOSU TUTANAKLARINDAN;
"KARNI AĞRIYORMUŞ. SANIYORUM HASTALANMIŞ. ZİRVEYİ ERKEN TERK ETTİ"

Hollanda Başbakanı Mark Rutte de bu soruyu yanıtlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la, her ikisinin de katıldığı Washington'daki Nükleer zirve toplantısı sırasında görüşmek istediğini, ancak "Erdoğan'ın rahatsızlığı dolayısıyla zirve toplantısından erken ayrılması nedeni ile", bu görüşmenin yapılamadığını söyledi.

Hollanda Başbakanı Rutte'nin, Hollanda Parlamentosu tutanaklarına yansıyan bu konudaki sözleri şöyle;

 

"Yetkililerimiz arasında temas oldu. O çarşamba ya da Perşembe günü, Dışişleri ile Adalet ve Güvenlik Bakanlarımız, Schiphol havaalanına seyahat ettiği söylenen o kişi konusundaki bilgilerin gerçekliğini kontrol etti. Söylemek istediğim; pekçok seviyede Türkiye ile temasa geçtik. Ayrıca ben de, geçen Cuma günü, her ikimizin de hazır bulunduğu Washington'daki Nükleer Zirve'de Türk Cumhurbaşkanı ile görüşmek istedim. Ancak kendisi karın ağrısı şikayeti nedeniyle erken ayrıldığı için bu görüşme gerçekleşmedi. Kendisi, aniden toplantıdan ayrılmış. Benim anladığım, bir sağlık sorunu olmuş."