Gerginlik gece yarısı, Hong Kong'un Mong Kok bölgesinde yemek ve sağlık müfettişlerinin işportacıların tezgâhlarını kaldırmak istemesi ardından başladı. İşportacılar, müfettişlere eşlik eden polislere kaldırım taşı fırlattı. Polis ise biber gazı ve copla grupları dağıtmaya çalıştı.

Foto: Reuters


Olaylarda en az 23 kişi gözaltına alındı. Aralarında polis ve gazetecilerin de bulunduğu en az 44 kişi de yaralandı. Bu, Hong Kong'da, 2014'taki demokrasi yanlısı kitle gösterilerinden bu yana yaşanan en büyük toplumsal olay.

Foto: Reuters


Sokak tezgâhları Mong Kong bölgesinde çok yaygın. Ancak özellikle Ay takvimine göre girilen yeni yıl tatili döneminde bu tezgâhların sayısı artıyor.

Foto: Reuters


BBC'nin Hong Kong'da bulunan muhabiri Juliana Liu, yetkililerin genelde bu kişilerin izinlerinin olmamasına göz yumduğunu ancak bu sene baskına karar verdiğini söylüyor.

Foto: Reuters


İşportacıların tezgâhlarının kaldırılmasına karşı aralarında siyasi eylemcilerin de bulunduğu yüzlerce kişinin Mong Kong'da toplandığı belirtiliyor. Gece yarısından sonra çıkan çatışmaların sabah erken saatlere kadar sürdüğü bildiriliyor.

BBC