Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın, "Alman Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Köln mitingine videokonferans ile katılmasını engelliyor. Darbe karşıtlığı, demokrasi, özgürlük...nerede kaldı" dedi.



Öte yandan kalın yazılı bir açıklama da yaparak, Alman makamları tarafından Erdoğan'ın mitinge katılımının engellenmesini eleştirdi.

Bunun kabul edilemez olduğunu belirten Kalın, ""Güvenlik tedbiri demokrasi mitingine değil provokatörlere karşı alınmalı. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının Alman yerel makamları ve Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmesinin gerçek sebebini merak ediyor, Alman makamlarının tatmin edici bir izahta bulunacağını umut ediyoruz. Geçmişte bölücü terör örgütünün eylem ve gösterilerine sessiz kalan makamların, darbe karşıtı bir demokrasi mitingini 'şiddet olayları çıkabilir' gibi bir gerekçeyle zan altında bırakmaya ve engellemeye çalışması kabul edilemez.15 Temmuz darbe girişimine karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünü savunan bir mitingin takdir ve teşvik edilmesi gerekirken fiilen ve hukuken engellenmeye çalışılması, demokrasi, ifade özgürlüğü ve toplanma özgürlüğü ilkelerine aykırıdır" dedi.

İLGİLİ HABERKöln'de 'Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'nde güvenlik endişesiKöln'de 'Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'nde güvenlik endişesi