İngiltere'de, Brexit kararının ardından istifasını açıklayan David Cameron'dan boşalacak koltuk için aday isimler belli olmaya başladı. Perşembe öğle saatlerinde başbakanlık adayları için resmi başvuru süresi doldu.

BORİS JOHNSON'IN POPÜLARİTESİ BİTTİ


Başbakanlık adayları içinde olacağı öngörülen Londra eski Belediye Başkanı Boris Johnson, sürpriz bir şekilde aday olmayacağını açıkladı. Brexit kararı ve oluşan etkileri sonrası Johnson pazartesi günü Britanya'nın AB'den ayrılmada acelesi olmadığını belirtmişti. Johnson'ın popülaritesinin son günlerde azaldığına dikkat çekiliyor.

Boris Johnson (Foto: Reuters) Boris Johnson (Foto: Reuters)

BEŞ ADAY VAR


İngiltere'nin AB'den ayrılmasına yönelik kampanyalara öncülük eden isimlerden Johnson'ın aday olmayacağını açıklamasından önce kendisi gibi Brexit'i savunan Adalet Bakanı Michael Gove, başbakanlık yarışına katılacağını deklere etti. Başbakanlık yarışı için beş kişinin resmi başvuru yaptığı bildirildi. Resmi başvuru yapan diğer isimler, İçişleri Bakanı Theresa May, Sosyal Güvenlik Bakanı Stephen Crabb, eski Savunma Bakanı Liam Fox ve Enerji ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda görevli Enerjiden Sorumlu Devlet Bakanı Andrea Leadsom.

Michael Gove (Foto: Reuters) Michael Gove (Foto: Reuters)


Theresa May'in parti içinde son yapılan anketlere göre şansının yüksek olduğu belirtiliyor.

Muhafazakar Parti milletvekilleri Pazartesi günü bu isimler arasından iki aday belirleyecek. 9 Eylül'e kadar parti başkanı ve hükümet başkanının belirlenmesi gerekiyor.

(Deutsche Welle Türkçe)