AB'den çıkma kararı alan İngiltere'de Birlik yanlısı Başbakan David Cameron istifa edeceğini açıkladı. Kararın ardından İngiltere "yeni başbakanın kim olacağı" sorusunun cevabını arıyor. İngiliz basınında çıkan haberlerde ise başbakanlığa en yakın isim olarak Ali Kemal'in torunu Londra eski Belediye Başkanı Boris Johnson gösteriliyor.

Osmanlı’da Milli Mücadele’ye karşı yayınlarıyla bilinen gazeteci Ali Kemal’in torunu olan Johnson, dün tarihi oylamada kaybeden taraf olan Başbakan Cameron'ın görevini bırakacağını açıklamasının ardından kameralar karşısına çıkıp ilk açıklama yapan isim olmuştu.

Boris Johnson sık sık Türkiye'ye tatile geliyor. Boris Johnson sık sık Türkiye'ye tatile geliyor.


İngiltere'nin AB'den çıkma (Brexit) kampanyasının öncü isimlerinden olan Muhafazakâr Partili Johnson konuşmasında müzakereler için aceleci davranılmaması gerektiğini söylerken İngiliz basını bu konuşmayı "Boris Johnson Başbakanlık yolunda" şeklinde yorumladı.

Johnson, Cameron'ın yerine geçerek başbakan ve Muhafazakâr Parti liderliği görevlerini üstlenebilecek adaylar arasında ilk sırada gösteriliyor.

Boris Johnson ve eşi Marina Wheeler (Foto: Reuters) Boris Johnson ve eşi Marina Wheeler (Foto: Reuters)


Oxford Üniversitesi mezunu eski bir gazeteci olan 52 yaşındaki Johnson 2008 -2016 yılları arasında Londra Belediye Başkanlığı görevini üstlendikten sonra geçtiğimiz mayıs ayında görevi bıraktı.

Boris Johnson dünkü konuşmasında Cameron'ın istifa kararına üzüldüğünü belirtti. Johnson, İngiltere'nin müzakere sürecinde acele etmek için hiç bir sebebi olmadığını söylerken, Britanya’nın Avrupa’nın bir gücü olmayı sürdüreceğini ifade etti.
İLGİLİ HABERİngiltere Başbakanı David Cameron: İstifa edeceğimİngiltere Başbakanı David Cameron: İstifa edeceğim