Şubat ayından bu yana göçmenlerin kendilerini yakma girişimlerine sahne olan kamptaki tahliye işlemine bu sabah gün ağarırken başlatıldı. Görgü tanıkları, insanların daha organize kamplara transferi esnasında polis araçlarının ve otobüslerin beklediğini aktardı. Yetkililer, polis ekiplerinin de bölgeye sevk edildiğini, fakat güç kullanılmayacağını açıkladı.

[caption id="attachment_1243540" align="aligncenter" width="620"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]

Kamp, Makedonya'nın Yunanistan sınırını kapatmasının ardından Şubat ayında kuruldu. Zira sınırın kapanmasıyla Yunanistan - Makedonya sınırında 8 bini aşkın göçmen mahsur kaldı. Büyük oranda Suriye, Irak ve Afganistan'daki çatışma bölgelerinden gelen göçmenler, ilkel şartlarda, çadırlarda yaşamak zorunda kalmalarına rağmen, İdomeni'den ayrılmayı reddediyordu.

BBC'nin haberine göre, bu sabah gazetecilerin kampa girişine izin verilmediği, polis araçlarının yanı sıra bölgede helikopterlerin de uçtuğu aktarıldı.

[caption id="attachment_1243541" align="aligncenter" width="620"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]

Hükümet sözcüsü Giorgos Kyritsis dün yaptığı açıklamada, tüm göçmenlerin taşınacağını söyledi. Kyritsis, "İdomeni gibi bir şey, sürdürülemez. Sadece kaçakçıların işine yarar." dedi.

Alman Der Spiegel dergisinin İdomeni'de bulunan muhabiri Giorgos Christides, BBC'ye verdiği bilgide, Yunan polisinin bugün kampın bir bölümünü temizlemeye kararlı olduğunu ve operasyonun 10 gün içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.