Irak ordusuna ait birlikler, Musul'un güneydoğusundan yeni bir operasyona başlarken, üst düzey bir kumandan askeri bir birliğin şehrin merkezinden geçen Dicle Nehri'nin 1.5 kilometre yakınına kadar geldiğini belirtti.

Irak televizyonunun operasyon kumandanı Abdül Emir Reşid Yarallah'a dayandırdığı bir açıklamaya göre askerler şehrin güneydoğusunda nehre yakın bir noktada bulunan Salam Hastanesi'ne girdiler.

Reuters'a açıklama yapan bir albay da yeni takviye birlikler tarafından desteklenen ve bu sabah 06.00'da başlayan saldırının amacının, şehrin doğusunda orduya yönelik şiddetli karşı saldırılar yapan IŞİD militanlarını yıldırmak olduğunu belirtti.

[caption id="attachment_1549569" align="aligncenter" width="1100"]Reuters'ın Musul yakınlarındaki Şayyalah el İmam'da çektiği fotoğraflarda Irak askerlerinin IŞİD militanı olduğunu söyledikleri bir kişinin cesedini iple bağlayıp sürükledikleri görülüyor. Reuters'ın Musul yakınlarındaki Şayyalah el İmam'da çektiği fotoğraflarda Irak askerlerinin, IŞİD militanı olduğunu söyledikleri bir kişinin cesedini iple bağlayıp sürükledikleri görülüyor.[/caption]

Şiddetli şehir savaşı nedeniyle ordunun elit Terörle Mücadele Birimleri'nin şehrin doğusundaki ve Dokuzuncu Tabur'un şehrin güneydoğusundaki ilerleyişleri yavaşladı.

Reuters'ın telefonla görüştüğü albay, "Yeni bir taktik kullanıyoruz - ilerleyen güçlerin sayısını artırarak birçok cephede saldırı yapıyoruz ve IŞİD militanlarının herhangi bir karşı saldırısını engellemek için inisiyatif alıyoruz" dedi.

[caption id="attachment_1549570" align="aligncenter" width="1000"]Başka bir karede Irak askerinin aynı cesedin başına ayağıyla basarak poz veriyor. Başka bir karede ise Irak askeri aynı cesedin başına ayağıyla basarak poz veriyor.[/caption]

Irak'ta IŞİD'in kalesi olan Musul'a yönelik operasyon yedi hafta önce Batı destekli Iraklı askerler, güvenlik güçleri, Kürt peşmerge savaşçıları ve genel olarak Şii güçlerden oluşan 100 bin savaşçının katılımıyla başladı.