Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda çok ilginç bir olay yaşandı. İsrailli gazeteci David Suleiman, bir arkadaşının kimliğini aldı ve havalimanına temizlikçi kılığında girerek 12 farklı yolcu uçağına sahte bomba yerleştirdi. Suleiman'ın amacı havalimanındaki güvenlik açığına dikkat çekmekti.

Gazeteci hakkında "kamu çalışanı kılığına girmekten" dava açılacak.

ARKADAŞININ KİMLİĞİYLE İŞ BAŞVURUSUNDA BULUNDU


Dünyanın en güvenli havalimanlarından biri olarak lanse edilen Ben Gurion'a giden David Suleiman iş başvurusunda bulundu.

Russia Today'e konuşan Suleiman, "İş görüşmesi sadece 2-3 dakika sürdü. Belgeleri imzaladım ve iş bitti. Kimse hiçbir şey sormadı. Bir ay süren incelemeden sonra dünyanın en güvenlikli havalimanındaydım" diyerek işe alınma sürecini anlattı.

Sağda gazeteci David Suleiman, solda ise kimliğini kullandığı arkadaşı Sağda gazeteci David Suleiman, solda ise kimliğini kullandığı arkadaşı


Olayın daha da ilginç yanı Suleiman kullandığı sahte kimlikte yer alan fotoğrafa hiç benzemiyordu. Suleiman kel olmasına rağmen kimliğini kullandığı arkadaşı gür saçlıydı.

ÖZELLİKLE DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞTI


Temizlikçi olarak işe başlayan Suleiman, uçakların içine girme yetkisine sahip oldu.

Uçak içinde video çeken Suleiman, özellikle dikkat çekici hareketlerde bulundu ama kimsenin ilgisini çekemedi. IŞİD'ın kullandığı türden boş kutu içecekleri 'bomba' süsü vererek uçakların içine yerleştirdi.

Suleiman iki gün içinde bomba izlenimi veren 9 tane teneke kutu ve sigara paketlerini uçaklara yerleştirdiğini anlattı.

İLK GÜN ELİNE SİLAH VERDİLER


Tüm bunları yaparken hiç zorlanmadığını, pantolonunun cebine koyduğu teneke kutularla alenen uçakların içine girebildiğini söyleyen Suleiman daha da ilginç bir anısını anlatıyor: "Daha ilk günümde bana bir yolcunun silahını verdiler ve kabin memuruna iletmemi istediler."

Suleiman temizlik görevlisi olmasına rağmen kokpite, piste ve aslında izni olmaması gerek yerlere kadar girebildiğini de anlattı.