Bakırköy Pazar Alanı'nda 1 Mayıs kutlamaları için hazırlıklar devam ederken, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde Bakırköy Marmara Forum önünde kutlamaların yapılacağı Pazar alanına girişler başladı. Bugün sabah saatlerinde Gaziantep'te gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından 1 polisin şehit olması, işçilere meydanlardaki 1 Mayıs kutlamalarını zehir etti. 
DHA DHA
 
Polis çevrede arama noktası oluşturdu. Kutlama için gelenler yoğun aramadan sonra içeri alınıyor.

Şüpheli bir pankart polis tarafından alana sokulmadı. Etkinlik alanı üstünde ve çevresinde polis helikopteri keşif uçuşu yapıyor.

DHA DHA

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü etkinliğinin düzenleneceği Bakırköy Halk Pazarı Alanı'na çıkan yollar sabah erken saatlerde araç trafiğine kapatıldı. 

KESK öncülüğünde oluşturulacak kortej için Fildamı Yolu'nda 3 ayrı noktada arama noktası kuruldu. Çok sayıda polis üst aramalarının yapılacağı bölgelerde geniş güvenlik önlemi aldı.

DHA DHA

Saat 09.00 sıralarında etkinliğine katılacaklar arama noktalarından geçerek yürüyüş için toplanmaya başladı. Fildamı Yolu Marmara Forum önünde toplanan gruplar saat 11.00 sıralarında Halk Pazar Alanı'na doğru yürüyüşe geçecek. 

DHA DHA

1 Mayıs  Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için hazırlıklar dün akşam saatlerinde başladı. Meydanda dün kurulan Cumartesi pazarının akşam saat 18.00 itibariyle kalkmasının ardından belediye araçları tarafından çöplerden temizlenerek yıkandı.

DHA DHA

Ardından meydanda sahne, platform ve teknik alt yapı çalışmalarına başlandı. Çalışmaların sabaha kadar bitirildi.
 
1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Bakırköy'deki pazar yerinde kutlanması konusunda sendikalar anlaşmaya varmıştı.