Arquata kentinde ölen 35 kişinin cenazelerinin konulduğu tabutlar bölgenin başkenti Ascoli Piceno'daki bir spor salonunda tutuldu.

Tabutlardan ikisi çocuklar için belirlenen beyaz renkteydi.

SAHİBİNİN BAŞINDAN BİR SANİYE AYRILMADI


Tabutlardan birinin başında bekleyen Spaniel cinsi köpek haberlere konu oldu. Sahibinin tabutundan ayrılmayan köpek görenlerin duygu dolu anlar yaşamasına sebep oldu.

spanielCenaze törenine Başbakan Matteo Renzi ve Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın yanı sıra çok sayıda yetkili katıldı.

Cumhurbaşkanı Mattarella, en çok kaybın yaşandığı Amatrice şehrini de ziyaret etti.

Törende Psikopos Giovanni d'Ercole, ölenlerin yakınlarına 'cesaretlerini kaybetmemelerini' söyledi.

[caption id="attachment_1368383" align="aligncenter" width="850"]Foto: Reuters Foto: Reuters[/caption]

Beyaz tabuttaki çocuk cenazelerinden biri Giulia Rinaldo'ya aitti. Giulia Rinaldo'nun kız kardeşi ablasının bedeninin altında kalarak kurtulmuştu.

TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ KALMADI


Amatrice, İtalya’nın en güzel kasabalarından biri olarak kabul ediliyordu. 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası taş üstünde taş kalmadı.

itl35Amatrice Belediye Başkanı Sergio Pirozzi, tek şansın kasabanın yeniden inşa edilmesi olduğunu düşünüyor.

KÖPRÜ YIKILIRSA DIŞ DÜNYAYLA BAĞLANTISI KALMAYACAK


Amatrice’de önemli bir köprü de yıkılma tehlikesi altında. Belediye Başkanı Pirozzi, “köprü yıkılırsa, dış dünyaya artık bir bağlantı kalmayacağını” söyledi.

Pirozzi, “Bölge tamamen mahvoldu. Eski binaları kurtarma umudu yok” dedi. Kasabanın tarihi simgelerinden bir olan kule de yıkılma tehlikesi altında. Başbakan Renzi, hızlı bir restorasyon sözü verdi.