Amerika’nın Sesi Kamboçya Servisi’ne konuşan adına konuşan Zaman Grup Halkla İlişkiler Direktörü Hakan Atasever, Zaman Okulu’nun “terörist bir örgütle” bağlantılı olduğu iddialarının asılsız olduğunu savundu, Türkiye’deki darbe girişiminden rahatsız olduklarını ve bu olayı güçlü bir şekilde kınadıklarını söyledi.

Atasever ayrıca, okulun Gülen cemaatiyle bağlantılı olmadığını Kamboçya’daki Türk Büyükelçiliği’ne bildirdiklerini aktardı.

REDDEDİYORLAR AMA CEMAATİN SİTESİNDE ÖVGÜYLE SÖZ EDİLİYOR


Ancak Gülen Cemaati'nin İngilizce yayınlanan hizmetnews.com sitesinde okuldan övgüyle söz ediliyor.

Kamboçya hükümetinden resmi bir açıklama gelmediği için okulların işleyişiyle ilgili prosedürlerde herhangi bir değişiklik olmadığı da belirtildi.

Kamboçya Eğitim Bakanlığı sözcüsü Ros Salin, yaşananları "iki ülke arasındaki diplomatik bir sorun" olarak niteledi ve bu nedenle eğitim bakanlığının konuyla ilgili adım atmayacağını söyledi.

Kamboçya’da 1997’de kurulan Zaman Uluslararası Okulu, 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir eğitim kurumu. 4 ayrı yerleşkede eğitim verilen kurumda anaokulundan, liseye, hatta üniversiteye dek eğitim veriliyor. Her okul, ayrı bir müdür tarafından yönetiliyor.

Zaman okullarına ait üniversitenin açılışını 2011 yılında döneminde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yapmıştı.

KAMBOÇYA'NIN GELECEĞİNE KATKI İÇİN!


Sözcü Atasever, Kızıl Khmer rejiminin yıkılmasından sonra, Kamboçya’da insan kaynağına olan ihtiyacın arttığını ve Zaman’ın da bunu ülkenin geleceğine katkıda bulunmak için bir fırsat olarak gördüğünü söyledi.

Atasever, "Bu okulun vizyonu, sorumluluk sahibi, ülkelerine hizmet edebilecek kişileri bir araya getirerek eğitmektir" diyor.

Neredeyse 20 yıldır eğitim verilen okulda uluslararası müfredatın yanı sıra Cambridge sistemi uygulanıyor ve sınıflarda dersler İngilizce ve Khmer dilinde veriliyor.