Vanig Garabedian ve ailesi Suriye'de savaşın en şiddetli yaşandığı Halep'ten geçen sene aralık ayında kaçarak Kanada'ya geldi.

Bir sene sonra Garabedian ve Trudeau Toronto'daki br restoranda bir araya geldiler. CBC kanalının yayınladığı görüşme duygu dolu anlara sahne oldu.

Garabedian, Başbakan Trudeau ile havalimanında tanıştığı o an yaşadıklarını ve hislerini anlattı.

"KANADALI OLDUĞUM İÇİN GURUR DUYUYORUM"


Garabedian şunları söyledi:
"Sayın Başbakanla tanıştığım an bize iki kelime söyledi: 'Eve hoşgeldiniz.' Hayal edin, savaş bölgesini terk ediyorsunuz, evinizi terk ediyorsunuz ve iki kelimeyle karşılanıyorsunuz: 'Eve hoşgeldiniz.' Şimdi, bir yıl sonra daha da gururluyum, Kanadalı olduğum için. Her zaman bir Suriyeli olmaktan gurur duyacağım gibi..."

Bu sözler karşısında oldukça duygulanan Trudeau adeta gözyaşlarına boğuldu.

2015'te görevine başlayan Trudeau mültecilerin Kanada'ya gelmelerine karar vermesini, "bana işimi iyi yapabileceğime dair güçlü ve açık bir destek sağladı" diyerek anlattı.

[old_news_related_template title="Trudeau, Suriyeli mültecileri havaalanında karşıladı" desc="Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada'ya iltica eden ilk Suriyeli mülteci kafilesini havaalanında karşıladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2015/12/11/kanada-justin-trudeau-670.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2015/dunya/kanada-basbakani-justin-trudeau-suriyeli-multecileri-havaalaninda-karsiladi-1006508/"]

Politikacıların bu şekilde duygusallık göstermelerinin dünyada pek örneği bulunmasa da Justin Trudeau sıradan bir başbakanından oldukça farklı bir profil çiziyor ve bu nedenle çok seviliyor. Trudeau daha önce de Polonya'daki Auschwitz kampını ziyareti sırasında gözyaşlarını gizleyememişti.

Kanada hükümeti başlangıçta 25 bin mülteci almak üzere bir plan oluşturmuştu. 4 Kasım 2015'ten bu yana ülkeye yerleşen mültecilerin sayısı 35 bini buldu. Bunun yanı sıra Türkiye, Lübnan, Ürdün ve diğer ülkelerden yapılan 20 bin başvuru daha şu an inceleme aşamasında.

[old_news_related_template title="Trudeau, Obama ve Prens Harry'e meydan okudu" desc="Kanada'nın yakışıklılığı ile nam salan Başbakanı Justin Trudeau, Birleşik Krallık Prensi Harry'nin öncülük ettiği Invictus Games olimpiyatları için ABD ve İngiltere'ye meydan okudu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/05/03/kanada-justin-trudeau-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/kanada-basbakani-trudeau-obama-ve-prens-harrye-meydan-okudu-1213667/"]