Kern ‘Österreich' gazetesinin Pazar baskısına verdiği mülakatta, ‘aksine Türkiye'nin AB'den giderek daha fazla uzaklaştığını' belirtti. Avusturya Başbakanı Türkiye'ye sözlü saldırıda bulunmadığını ve sadece Türkiye'nin insan hakları ile siyasi ve ekonomik durumu nedeniyle AB üyesi olamayacağını söylediğini ve bu görüşünün değişmediğini' ifade etti.

"TÜRKİYE'Yİ KAYBETMEK İSTEMEYİZ"


Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Avusturya Başbakanı Christian Kern mülakatında, ‘AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker gibi Türkiye'ye müzakere sözü verip, hemen ardından Türkiye'nin zaten AB üyesi olmayacağını söylemenin ne Türkiye karşısında ne de AB açısından onaylanabilecek bir tutum olmadığını' söyledi.

Başbakan Kern ‘aynı zamanda güvenlik ve göç politikasıyla ekonomik işbirliğinde Türkiye'nin ortaklığını kaybetmeyi arzulamadığını' da sözlerine ekledi.

"MÜZAKERELER DURDURULSUN" DEMİŞTİ


Avusturya Başbakanı Christian Kern, bir süre önce Avusturya televizyonu ORF'te katıldığı bir programda Türkiye ile ilgili ses getiren açıklamalar yapmıştı. Türkiye ile yürütülen üyelik müzakerelerinin "diplomatik bir hayal" olduğunu ve durdurulması gerektiğini ileri süren Kern, "Üyeliğin gerçekleşmesi için demokratik standartların yeterli olmayacağını biliyoruz" şeklinde konuşmuştu.

İLGİLİ HABERAvusturya: Türkiye'nin AB üyelik görüşmeleri sonlandırılsınAvusturya: Türkiye'nin AB üyelik görüşmeleri sonlandırılsın