Köln'de düzenlenen gösteriye Türkiye kökenli sol örgütler ve Alman sol gruplar ile terör örgütü PKK sempatizanları da katıldı. Grubun "Küçük İstanbul" olarak tanınan ve ağırlıklı Türk esnafın olduğu Keup Caddesi'nden geçmesi nedeniyle polis sıkı güvenlik önlemi aldı. 

koln-almanya-1-mayis-880

ESNAFIN BİR KISMI İŞ YERLERİNİ KAPATTI

Cadde sabah saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatılırken, esnafın büyük bölümü yürüyüş saati yaklaşınca işyerini kapatmayı tercih etti. PKK yandaşları ile aşırı sol örgütlerden oluşan grup akşam üzeri Keup caddesinden geçti. Gruptakiler YPG bayrakları, Abdullah Öcalan posterleri ile çeşitli sol örgütlerin işaretlerini taşıdılar. Sık sık, "Asker öldü vatan bölündü" , "Kürdistan faşizme mezar olacak" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı. Gruptakiler bir restorandaki müşterinin kendilerine el hareketi yaptığı gerekçesiyle restorana yöneldi. Ancak polisin müdahalesiyle olay çıkması önlendi. 

Köln’de gergin ‘kapitalizmi protesto’ yürüyüşü Köln’de gergin ‘kapitalizmi protesto’ yürüyüşü

ÜÇ HAFTA ÖNCE BİR KİŞİ SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

 
Üç hafta önce Keup caddesinde otomobilinde bozkurt amblemi olan bir Türk, 60 kişilik PKK yandaşı grup tarafından sopa ve bıçak darbeleriyle ağır yaralanmıştı. Bu olaydan sonra Köln polisi yeterli tedbir almadığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Bu kez polisin yoğun güvenlik önlemi dikkati çekti. Yürüyüşün yapıldığı Mülheim semtinde polis, güvenlik önlemlerini geç saatlere kadar sürdürdü.
 
DHA