İngiltere'nin başkenti Londra’da gece ulaşımı sorununun çözümü için önemli bir adım atıldı. İki metro hattında cuma ve cumartesi akşamlarında sabaha kadar çalışacak gece metrosu hizmete sokuldu.
Gece seferlerinin başlaması şerefine Belediye Başkanı Sadık Khan ilk seferde Londralılarla birlikte metrodaydı.
Basının büyük ilgi gösterdiği ilk gece seferinde Khan, “Eğer Londra’nın merkezinde ağır bir işte çalışıyorsanız, doktor, hademe ya da güvenlik görevlisiyseniz ve gece çalışıyorsanız, hızlı bir şekilde eve dönebileceksiniz. Ya da konser, tiyatro veya restorana gidip harika bir gece geçirdiniz ve vakit geç oldu, artık son metro diye bir endişeniz olmayacak” dedi.
Ancak 7/24 çalışan ilk seferin sonunda metrolarda ilginç görüntüler yaşandı.
Londralıların pek çoğu alkolü fazla kaçırdığından metrolarda uyudu. İngiliz Mirror gazatesi haberinde gece metrosunu kullananların hepsinin gece kulüplerinden evlerine dönenler olduğunu ve bu kişilerin taşkınlık yaptıklarını yazdı.

Güvenlik endişesinin giderilmesi için gece boyunca ek polis gücü de görevlendirilecek ayrıca halen 12 bin adet olan güvenlik kameralarına da 2000 kadar daha eklenecek.
Bir önceki Belediye Başkanı Boris Johnson’ın önerisi seferlerin yaklaşık 1 yıl kadar önce başlaması yönündeydi ancak belediye ile sendikalar arasında anlaşmaya varılamaması sonucu gece metrosu hizmete konamamıştı.
Halen iki olan hat sayısının önümüzdeki aylarda 5’e çıkarılması planlanıyor.
Geçtiğimiz aylarda Berlin Belediyesi de benzeri bir uygulamaya gitmişti. Halen yalnızca Kopenhag ve New York’ta metrolar 7 gün 24 saat hizmet veriyor.