Münih'te Olympia Alışveriş Merkezi ve ünlü bir fast food restoranı önünde silahla saldırı düzenleyerek 9 kişiyi öldüren, 16 kişiyi yaralayan saldırganın cesedi, olay yerine bir kilometre uzaklıkta bulundu.

Polis saldırganın intihar ettiğini tahmin ediyor. Ancak saldırganın operasyon sırasında polisler tarafından vurulmuş olabileceği de belirtiliyor.

[caption id="attachment_1326943" align="aligncenter" width="880"]İlk saldırı burada, fast food restoranının önünde başladı. Saldırı burada, fast food restoranının önünde başladı. Daha sonra saldırgan AVM'nin içine girdi.[/caption]

Sabaha karşı basın toplantısı düzenleyen Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrä, saldırganın önce fast food restoranı önünde insanlara ateş açtığını, daha sonra ise alışveriş merkezine giderek saldırıyı sürdürdüğünü belirtti.

SALDIRGAN İRAN KÖKENLİ ALMAN


Saldırganın cesedinin olay yerine bir kilometre uzaklıkta bulunduğu kaydedildi. 18 yaşındaki saldırganın İran kökenli bir Alman olduğu bildirildi. Polis saldırganın cesedinin yanında bir silahın bulunduğunu da kaydetti. Dün akşam saatlerinde üç saldırganın olduğundan şüphelenen polis saldırganın tek olduğunu belirtti.

ÇAVUŞOĞLU: 3 TÜRK ÖLDÜ


Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında Münih kentinde düzenlenen saldırıda 3 Türk'ün hayatını kaybettiğini açıkladı.

[caption id="attachment_1327451" align="aligncenter" width="962"]İngiliz Daily Mail gazetesi saldırı düzenleyen 18 yaşındaki gencin ismini Ali David Sonboly olarak açıkladı ve resmini paylaştı. İngiliz Daily Mail gazetesi saldırı düzenleyen 18 yaşındaki gencin ismini Ali David Sonboly olarak açıkladı ve resmini yayınladı.[/caption]

SALDIRININ NEDENİ BİLİNMİYOR


Münih polisi saldırının nedeni hakkında bir açıklama yapmadı. Emniyet Müdürü Hubertus Andrä, 'Şu an itibariyle sadece bir silahlı saldırıdan söz edebiliriz' dedi. Dün akşam saatlerinde Alman medyasında saldırganın radikal İslamcı ya da aşırı sağcı olabileceği yönünde spekülasyonlar yapılmıştı.

[caption id="attachment_1326931" align="aligncenter" width="880"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

ÖLENLERDEN ÜÇÜ 18 YAŞIN ALTINDA


Polis yetkilileri basın toplantısında olayın detaylarını basınla paylaştı. Olayla ilgili en yeni bilgiler şu şekilde:

- Saldırıda yaşamını yitiren 9 kişiden 3'ü 18 yaşın altında.Ölenlerin tamamı Münihli.

- Zanlının IŞİD'le bağlantısı olduğunu gösteren bir kanıt bulunamadı.

- Zanlı Münih'de büyümüş.18 yaşındaki zanlı benzer saldırıları internette araştırmış. Yetkililer saldırganın psikolojik durumunu incelediklerini açıkladılar.

- Polis tarafından vurulmuş olabileceği şüphesinin aksine zanlının, polis kurşunuyla öldürülmediği ortaya çıktı. Bu gelişme zanlının intihar etmiş olma ihtimalini güçlendiriyor.

İLGİLİ HABERObama Münih'teki saldırıdan bahsederken şaka yaptıObama Münih'teki saldırıdan bahsederken şaka yaptı

KENTTE OHAL İLÂN EDİLDİ


Saldırının düzenlenmesinin ardından kentte olağanüstü hal ilan eden polis, üç saldırganın olduğundan şüphelenildiğini belirtmiş, vatandaşlara evlerinden çıkmama uyarısında bulunmuştu. Toplam 2 bin 300 polisin görev yaptığı operasyonda Bavyera polisine komşu eyaletlerden de destek gelmişti. Ancak sonrasında saldırganın tek kişi olduğu ortaya çıktı.

05Terörle mücadele birliği GSG 9 ekibinin de katıldığı operasyonun başlamasının ardından Münih'te tren, otobüs, metro ve tramvay seferleri iptal edilmişti. Yetkililer bu sabahtan itibaren bütün seferlerin yeniden başladığını duyurdu.