Gazetenin bugün tarihli nüshasında "Türkiye'ye yönelik vahşi saldırının ardında" başlığı taşıyan makalede, "Türk yetkililerin IŞİD'i suçladığı saldırı, Ortadoğu'daki kaosun, bilhassa Suriye savaşının nasıl bulaştığının, sınır ötesine taştığının ve bölge istikrarı için hayati önemdeki ülkeleri nasıl sarstığının son kanıtı" ifadeleri yer aldı.

Yazı işleri kurulu "Havalimanının terör örgütünün nefret ettiği modernleşme, uluslararası entegrasyon ve seküler demokratik sistemin de aralarında bulunduğu her şeyin sembolü" olduğunu belirtti.

Türk yetkililerin çok miktarda silah ve binlerce radikal yabancı savaşçının sınırlarından geçip Suriye'ye gitmesine izin verdiğinin vurgulandığı yazıda, "O savaşçıların bazıları Türkiye'de bir ev buldu ve bir süre sonra muhtemel bir tehdit olacak. Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de daha radikal bir İslam ifadesinin gelişmesine müsaade etti" dendi.

IŞİD'in sadece Erdoğan'ın problemi olmadığının belirtildiği başyazıda, "Türkiye'ye yönelik artan tehdit, ABD ve ortaklarının Irak ve Suriye'deki örgütü yenilgiye uğratmak amacıyla daha ivedilikle birlikte çalışmaları için sadece son neden" yazıldı.