Kısa bir süre sonra IŞİD, ÖSO'nun olduğu alana bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda 10 kişi öldü. Kentte şu anda sokak çatışmaları yaşanıyor.

ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre Türk askerinin desteğiyle dün akşam saatlerinde El Bab kentine kuzey ve doğudan giriş yapıldı. Tanklar eşliğinde kente giren ÖSO ve Türk askerleri, IŞİD'in büyük direnişi ile karşılaştı.

Sputnik'in haberine göre, IŞİD, ÖSO'nun bulunduğu alana bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu 10 kişi ölürken, çok sayı da kişi de yaralandı.

YARALILAR GAZİANTEP'TE

İntihar saldırısında yaralananlar Gaziantep'teki hastanelere kaldırılırken, yaralılarının çoğunun durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kentte sokak çatışmaları yaşanırken, hastane ile bazı kavşakların IŞİD'in elinden alındığı öğrenildi.

ÇAVUŞOĞLU ÖSO'NUN EL BAB'A GİRDİĞİNİ DOĞRULADI

Sputnik'in ÖSO'nun Türk askerinin de desteğiyle El Bab'a girdiği ve kısa süre sonra yaşanan çatışmalara yönelik haberinin ardından Dışişleri Baskanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "ÖSO bizim de desteğimizle El Bab'a yanaşmış durumdadır. Kısa süre içinde buradaki operasyonun tamamlanması öngörülüyor. Menbiç'e Amerikan askerleriyle bizim uzmanlarımızdan oluşan ekip gönderdik. Burada incelemelerde bulunuyor. YPG'nin Fırat'ın doğusuna geçtiğinden emin olana kadar bu çabalarımız devam edecek" dedi.