ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklaması, Bakanlık Sözcüsü Peter Cook'un New York Times gazetesine gönderdiği bir e-maille geldi. Sözcü Cook'un açıklamaları, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye Özel Temsilcisi Breet McGurk tarafından da Twitter'da tekrarlandı.

Cook açıklamasında Cerablus'un güneyinde, PYD-YPG'nin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri ile TSK'ya bağlı unsurların desteklediği Özgür Suriye Ordusu arasında yaşanan çatışmaları "yakından izlediklerini" ve "kabul edilemez bulduklarını" ifade etti.

Sözcü, “IŞİD’in artık bulunmadığı Cerablus’un güneyinde Türk silahlı kuvvetleri, bazı muhalefet grupları ve Suriye Demokratik Güçleriyle bağlantılı birlikler arasındaki çatışmalara ilişkin haberleri yakından izliyoruz. Bu çatışmaları kabul edilemez bulduğumuzu açıkça ifade etmek istiyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERSon dakika haberi... Menbiç'e silah ve personel takviyesiSon dakika haberi... Menbiç'e silah ve personel takviyesi
Sözcü, bölgenin "halihazırda kalabalık bir savaş alanı" olduğunu da ifade ettiği açıklamasında, "Bu nedenle ki silahlı tüm oyuncuları hemen çatışmaları durdurmaya ve ihtilafa son vermek için gereken önlemleri almayı çağırıyoruz” ifadesini kullandı.