Şehrin merkezindeki Millennium Tower isimli gökdelen yapıldığı 2009 yılından bu yana 40 cm yere battı. Ancak uzmanları daha da endişelendiren binanın 15 cm yana doğru yatmış olması.

Binadaki sorunun nedenini bulmaları için işe alınan mühendisler problemin devam edeceğini düşünüyorlar.

The Millennium Tower is pictured in San Francisco, California, U.S. September 14, 2016. REUTERS/Beck Diefenbach

Gökdelenin 57'nci katında yaşayan Pamela Buttery evde bir terslik olduğunu 6 sene önce, yere koyduğu golf topunun odanın hep aynı köşesine gitmesiyle fark etmiş.

mil4

BELGELER BASINA SIZINCA ORTAYA ÇIKTI


San Francisco'nun finans merkezi olan semtindeki lüks bina zemindeki yumuşak toprağın içine doğru gömülüyor. Binanın zeminindeki eğilme 2 cm iken tepedeki eğilme 15 cm'i buluyor.

Binada yaşanan sorun geçen haftalarda bazı belgelerin basına sızmasıya ortaya çıktı. Bina sakinleri şimdi burada yaşamanın güvenli olup olmadığı konusunda endişe taşıyor.

Öte yandan Millennium Tower'da yaşayanlar yetkililere öfke kusuyor. Zira yaşanan problem, bina henüz oturuma açılmadan önce 2009 yılında hem mühendis firma hem de belediye yetkililerince biliniyormuş.

[caption id="attachment_1472797" align="aligncenter" width="681"]Pedestrians inspect cracks near the sinking Millennium Tower in San Francisco, California, U.S. September 14, 2016. REUTERS/Beck Diefenbach Gökdelenin dışında çekilen bu fotoğrafta kaldırımdaki çatlaklar görülüyor. [/caption]

Tüm bu olan bitene rağmen esas konu hâlâ gizemini koruyor. Uzmanlar binanın neden battığını ya da yana yattığını net olarak açıklayamıyorlar.

42'nci katta yaşayan Jerry Dodson, yetkililere sorduğu, "Binanın yere batması ne zaman sona erecek" sorusuna aldığı cevap "Buna henüz cevap veremiyoruz" oluyor.