Kampanyası süresince kendisini "demokratik sosyalist" olarak nitelendiren Sanders, Demokratlara, Clinton'ı Beyaz Saray'a taşımaları çağrısı yaptı.

Eski First Lady ve ABD Dışişleri Bakanına net bir şekilde destek veren Sanders, podyuma çıktığında ise 3 dakika boyunca coşkuyla ayakta alkışlandı.

Amerika'yı dönüştürme mücadelesinin süreceğini vurgulayan Sanders; Clinton'ın ülkenin sorunlarını anladığını, ekonomik ve sosyal eşitsizliklere gerçek çözüm önerileri getirdiğini söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Sanders, Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump'ın ise bunların hiçbirini yapmadığını kaydetti.

BAZI DEMOKRATLAR CLINTON'I YUHALADI


Vermont Senatörü'nün konuşması sırasında, onun destekçilerinden bazıları ise Perşembe günü resmen Demokrat Parti'nin başkan adayı olacak Hillary Clinton'ı yuhaladı ve Bernie Sanders lehine sloganlar attı.

Demokrat Parti liderlerinin bazılarının basına sızan e-maillerinde, Sanders'ın kampanyasının baltalandığı ortaya çıkmıştı.

Partinin genel başkanı Debbie Wasserman Schultz, kurultayın başlamasından bir gün önce istifa etmişti.

Öte yandan, First Lady Michelle Obama da kurultayda yaptığı konuşmada, tüm Demokratlardan Hilary Clinton'a destek vermelerini istedi.

Michelle Obama, Clinton'ın, eşinin başkanlığının ilk döneminde dışişleri bakanı olarak görev yaptığı sırada, sürekli baskı altında çok başarılı olduğunu söyledi.

ABD'de 8 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde Donald Trump ile Hillary Clinton karşı karşıya gelecek.