Kremlin Sözcüsü Dimitri Pekskov tarafından metni de açıklanan mektup, başta Rusya olmak üzere tüm dünya tarafından "özür dileme" olarak değerlendirildi.

Ancak Erdoğan'ın Saray'daki başdanışmanlarından Saadet Oruç, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ın kesinlikle özür dilenmediğini" öne sürdü.

Oruç, mektubun kamuoyuna Ruslar tarafından açıklanmasının ardından yazdığı tweet'te aynen şöyle dedi: "Rusya konusunda ise şu noktaların altını çizelim: 1-Kesinlikle özür yok. Aileye taziye, üzüntü dile getiriliyor ve "kusura bakmayın" deniyor."

saafetoruç

Oruç, Rusya'ya ölen pilot ve düşürülen uçak konusunda, Moskova'nın beklentilerinin aksine, "tazminat verilmeyeceğini"konusunda da resmen görüş bildirdi. İkinci tweet'inde Oruç, "Kesinlikle tazminat yok Rusya konusunda" yazdı.

ÖNCE TAZMİNAT DEDİ SONRA...



Öte yandan, dün gece Erdoğan'ın mektubuyla ilgili TRT'ye konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Altı ayda yaşananları yaşanmamış gibi kabul edip yola devam edeceklerini" belirterek, "Gerekirse tazminat vereceğimizi, ilişkilerin normale dönmesini arzu ettiğimizi ifade ediyoruz. Olayın özü, aslı budur; tek taraflı değil iki taraflı bir iradedir. İş tatlıya bağlanmıştır" dedi.

Başbakan Yıldırım, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç moderatörlüğünde gerçekleşen 'Başbakan Özel Yayını'nda, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş ve Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun konuğu oldu. Başbakan Yıldırım, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç moderatörlüğünde gerçekleşen 'Başbakan Özel Yayını'nda, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş ve Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun konuğu oldu.


Yıldırım bugün ise partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rusya ile atılan diplomatik ilişkilere değinen Yıldırım “Rusya’ya tazminat ödenmesi söz konusu değil sadece üzüntülerimizi bildirdik” dedi.