Sığınmacılar arasında çıktığı belirtilen kavga sonrasında bir kişi gözaltına alınırken üç kişi de polis tarafından sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Bölge Polisi sözcüsü gözaltına alınan kişinin cinayet ve cinayete teşebbüse karışma zannı ile gözaltına alındığını söyledi.

Foto: Reuters


Bölge polisinin Cumartesi akşamı Göçmen Dairesi’nin sığınmacıların geçici olarak barındırılması için kiraladığı binalarda kavga ihbarı aldığı, gözaltı ve sorgulamalardan sonra polisin olay yerindeki kordonu kaldırdığı öğrenildi. Kavgada yaralanan sığınmacılardan birinin hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdiği, yaralanan diğer üç kişinin ise hayati tehlikesinin olmadığı, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneden ayrıldıkları belirtildi.

Foto: Reuters


Polis Sözcüsü Christer Nordström kavganın gelişimine ilişkin ellerinde aydınlatılı bilgiler olduğunu, olay yerinde bulunan kişilerin sorgulanmasının devam ettiğini, kavgaya dışardan karışan kişilerin olmadığını belirterek, ‘‘Gözaltına alınan kişinin bugün tercümanın gelmesinden sonra ayrıntılı sorgusuna devam edilecek. Ölen, yaralanan ve gözaltına alınan kişilerin tümü kampta yaşayan sığınmacılar. Personelden yaralanan kimse bulunmuyor’’ dedi.

DHA