Roma mahkemesi, 35 yaşındaki adama 2 yıl hapsin yanı sıra, 15 yaşındaki kurbanına kadın haysiyetine dair 30 kitap satın alma cezası getirdi. Adamın, küçük yaştakilerin gittiği okul ya da tesislere yaklaşması da yasaklandı.

İnternet gazetesi The Local'ın haberine göre; Yargıç Paola Di Nicola'nın alınması gereken 30 kitaplık ve 2 filmlik listesinde, Anne Frank'in Günlüğü, Emily Dickson'ın şiirleri ve Virginia Woolf'un eserleri de yer alıyor.

Fimler arasında ise yönetmen koltuğunda Sarah Gavron oturduğu "Diren" (Suffragette) bulunuyor. 2015 yapımı filmde, Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Brendan Gleeson, Anne-Marie Duff, Ben Whishaw, and Meryl Streep de rol almıştı.

Hakim, 15 yaşındaki kızın bu eserler sayesinde, yaptığı işin kadınlık onuruna verdiği zararı anlayacağını savundu. Ancak 30 kitaplık listedeki yazarlardan Adriana Cavarero, mahkemenin bu kitapları küçük yaştaki kıza vermek yerine, işlediği suçun bilincinde olması gereken yetişkin adama vermesi gerektiğini söyledi.

Söz konusu adam hakkındaki mahkûmiyet kararı, başkent Roma'daki bir fuhuş çetesinin çökertilmesinin ardından verildi. Çete, aralarında 14-15 yaşında kızların da bulunduğu kadınları para karşılığında fuhuşa zorluyordu. Çete lideri 2014 yılında yakalanmış ve dokuz yıl hapse mahkûm edilmişti.