Arizona Republic, geçen Salı günkü nüshasında bir editöryal yazıyla 124 yıllık tarihinde ilk kez Demokrat bir adaya destek verdiğini açıkladı.

İLGİLİ HABERABD'de bir ilk! 126 yıllık tarihinde ilk kez bunu yaptı!ABD'de bir ilk! 126 yıllık tarihinde ilk kez bunu yaptı!

Muhafazakâr ideallere ve Cumhuriyetçi prensiplere karşı derin bir felsefi bağlılığı olduğunun altını çizen gazete, Demokrat Clinton’ı deneyimi nedeniyle överken, Cumhuriyetçi Trump’ı eleştirdi.

Gazete, Trump’ın kontrol eksikliğinin ülkenin ulusal güvenliği için tehdit oluşturduğunu ve muhafazakârlığa doğru evrilmesinin ikna edici olmadığını yazdı.

USA TODAY BAKIN NE YAZDI?


Yayın hayatına başladığından bu yana ABD Başkanlık seçimleri için taraf tutmayan 34 yıllık USA Today gazetesi de Cumhuriyetçi Donald Trump'ın ABD Başkanlığı için uygun olmadığını savundu.

İLGİLİ HABERİşte milyonların izlediği düellonun galibi!İşte milyonların izlediği düellonun galibi!

USA Today Yayın Kurulu şöyle yazdı:

"Yayın hayatımız boyunca başkanlık seçimlerinde taraf tutmadık. Bunun yerine, önemli konular hakkındaki görüşlerimizi okurlarla paylaştık. Ancak bu yılki başkanlık seçimlerinde, sorun aralarında önemli ideolojik farklılıklar bulunan iki parti adayı ile ilgili değil. Bu seçimlerde, adaylardan biri olan Cumhuriyetçi Donald Trump'ın ABD Başkanlığı için uygun kişi olmadığına Yayın Kurulu olarak oybirliğiyle karar verdik."

"Trump, kayıtsız kalma ya da cehalet yüzünden II. Dünya Savaşı'nın sonundan bu yana, tüm başkanlar tarafından tapılan temel taahhütlere ihanet etti. Bu taahhütler, NATO müttefiki ülkelere koşulsuz destek, Rusya'nın saldırgan tavrına kararlıca karşı durmak ve ABD'nin borçlarını iyileştirme gibi konularda mutlak kesinlik içermektedir. Ancak Trump, otoriter liderlere karşı hayranlığı ve anayasal korumalara karşı aldırışsızlığını bir çok kez dile getirdi."

İLGİLİ HABERVe rekor geldi! O rakam belli olduVe rekor geldi! O rakam belli oldu

TRUMP'A ŞOK SUÇLAMA


Öte yandan Clinton, Newsweek dergisinde yer alan haberin ardından, rakibi Trump'ı Küba'ya ambargo koyan yasalarını ihlal etmekle suçladı.

Newsweek'in haberinde Trump'ın şirketinin Küba'na gizlice iş yaptığı ve Amerikan ambargosunu deldiği belirtildi.

Habere göre şirket, 1998 yılında Küba'da 68 bin dolar harcadı.

Sözcüsü Kellyanne Conway, paranın ödenmediğini ve Trump'ın Küba'yla anlaşmalara karşı olduğunu söyledi.

Trump ayrıca daha önce birçok kez Küba'ya yatırım yapma önerilerini reddettiğini söylemişti.

Newsweek'in haberinde Trump'ın şirketinin, Küba'ya para transferini yasal göstermek için bir Amerikan danışmanlık şirketini kullandığı belirtildi.

Clinton "Ülkemizde yasalar var ve Trump'ın Küba piyasasına girme çabaları, iş çıkarlarını ABD yasalarının önünde tutması, şahsi çıkarlarını ABD'nin yasaları, değerleri ve politikalarının önüne geçirdiğini gösteriyor." dedi.

Trump'a destek veren Küba kökenli Amerikalı Senatör Marco Rubio da "Bu, cevaplamaları gereken bir şey. Eğer söylendiği gibi olmuşsa Amerikan yasaları ihlal edilmiş" dedi.

Newsweek'in şirket kayıtları ve Trump'ın eski yöneticileriyle söyleşilere dayandırdığı haberinde, Trump'ın şirketinin Havana'daki iş fırsatlarını araştırması için bir danışmanlık şirketini gönderdiği belhirtiliyor.

Newsweek, Trump'ın üst düzey yetkililerinin geziyi, bir Katolik yardım kuruluşuyla ilgili gibi göstererek yanlarındaki nakit parayı sakladıklarını söylüyor.