FBI Direktörü James Comey, Kongre'ye yazdığı mektupta, teşkilatın değerlendirmesi sonucu ilk sonucu değiştirecek herhangi bir bilgiye ulaşılmadığını belirtti.

Temmuz ayında Comey, Clinton'ın Dışişleri Bakanı olduğu dönemde şahsi server'ını kullanmasını "özensizlik" olarak nitelendirmiş, fakat suç unsuru taşımadığını belirtmişti.

Ancak FBI, Clinton'a ait e-posta mesajlarının başka bir soruşturma kapsamında kendisine ait olmayan bir bilgisayarda bulunması üzerinde 28 Ekim'de incelemeyi tekrar başlatmıştı.

İLGİLİ HABERMitingde panik! Trump'ı apar topar sahneden indirdilerBüyük şok! Trump'ı apar topar sahneden indirdiler

SEKS SKANDALI NEDENİYLE...


E-postalar, Clinton'ın baş yardımcısı Huma Abedin'in boşandığı eşi, eski Temsilciler Meclisi Üyesi Anthony Weiner'a yönelik ayrı bir soruşturma sırasında ortaya çıkmıştı.

Huma Abedin ve Anthony Weiner'a ait elektronik cihazlar, FBI tarafından, Anthony Weiner'ın North Carolina'da 15 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel içerikli e-postalar gönderdiği iddiası üzerine açılan soruşturma sırasında ele geçirilmişti.

İLGİLİ HABERABD Başkanlık Seçimleri'ni etkileyebilecek gelişmeABD Başkanlık Seçimleri'ni etkileyebilecek gelişme

Comey, Kongre'ye yazdığı mektupta, "FBI soruşturma ekibi, ilgisiz bir ceza soruşturmasıyla bağlantılı olarak bir cihazdan elde edilen e-postaları incelemek ve değerlendirmek üzere gece gündüz çalıştı. Bu süreç sonunda, Dışişleri Bakanı'yken Clinton'a gönderilen ve Clinton'ın server'ından gönderilen tüm iletişimi inceledik. Değerlendirmemize göre; Bakan Clinton'la ilgili Temmuz ayında açıkladığımız sonucu değiştirmedik" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERABD'de Başkanlık Seçimleri'ne iki gün kala son durum!İşte son durum!

Clinton'ın İletişim Direktörü Jennifer Palmiere, bu sorunun çözülmesinden ötürü mutlu olduklarını söylerken, Cumhuriyetçi Trump "adaletsizlik" olarak yorumladıkları bu durum hakkında isyan etti. Minnesota'da son kozlarını oynayan Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Demokratların çarpık sistem tarafından korunduğunu" iddia etti.