Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen, çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili olarak “Amerika terör saldırısını en sert dille kınıyor” ifadesini kullandı.

“Anlamsız saldırı” diye nitelenen eylemi PKK’nın üstlendiğini hatırlatan Price, teyit edilmesi durumunda bunun, PKK’nın derin kaygı uyandıracak şekilde Türkiye’de şiddet dozunu arttırma eğiliminin en son örneği olacağını açıkladı.

Beyaz Saray’ın açıklamasında Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin’deki konvoyuna düzenlenen silahlı saldırı da kınandı.

“Düşüncelerimiz ve dualarımız kurbanların yakınları ve sevdikleriyle” denilen açıklamada yaralılar için de acil şifa dilendi.

Açıklamada, Amerika’nın “NATO müttefiki ve ortak” diye tanımladığı Türkiye’ye verdiği güçlü destek vurgulandı, Türkiye’nin hedef gözetmeksizin güvenlik güçleri ve sivillere yönelik ardı ardına yapılan terör saldırılarından mustarip olduğuna dikkat çekildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price açıklamasında, Amerika’nın Türk yetkililerle yakın temasta olduğunu belirtirken, terörle mücadelede Türkiye’yle birlikte çalışma kararlılıklarını yeniden vurguladı.