Sırtındaki çantada bulunan bombayı bir müzik festivalinin yapıldığı alanın yakınlarında patlatan Suriyeli saldırgan, olay yerinde hayatını kaybederken, kanlı saldırıda 4'ü ağır, 15 kişi yaralanmıştı.

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann, saldırganın bilgisayarında bomba yapımı ve İslami videolar bulunduğunu açıkladı.

Adının Muhammed D. olduğu belirtilen canlı bombanın, cep telefonunda terör örgütü IŞİD Lideri Ebubekir Bağdadi’ye biat ettiğini gösteren bir video da çıktı.

Alman yetkililer, Muhammed D'nin Almanya'ya Ağustos 2014'te geldiğini ve birkaç ay sonra sığınma başvurusunun reddedildiğini açıkladı.

Deutsche Welle'nin haberine göre; saldırgan, kayıt yaptırdığı ilk ülke olan Bulgaristan'a gönderilecekti. Saldırının düzenlendiği Ansbach şehrinin bağlı olduğu Bavyera eyaleti yetkileri, sınırdışı kararının iki hafta önce geldiğini ve saldırganın 30 gün içerisinde sınırdışı edilmesinin beklendiğini belirtti.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de, Muhammed D'nin psikolojik durumu nedeniyle sınırdışı işleminin bir süre askıya alındığını duyurdu.