Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye meselesinde İngiltere'yle aynı çizgide olduğunu söyledi. Bakan, İngiltere'nin PKK'yla mücadele konusunda Türkiye'ye destek verdiğini söyledi.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin çok verimli geçtiğini belirten Çavuşoğlu, Ankara ziyareti için Boris Johnson'a teşekkür etti.

Çavuşoğlu'nun ardından söz alan Johnson ise şunları söyledi:

-- Benim atalarım buradan aslında. Aslında büyük amcam zannediyorum sizin yaptığınız işi yapıyordu. Kuzenim Selim de aynı şekilde. Bu bakanlıkta benim ailemin bir tarihi var.

İLGİLİ HABERBoris Johnson'a kuzeni Sinan Kuneralp'ten çok sert tepkiBoris Johnson'a kuzeni Sinan Kuneralp'ten çok sert tepki

-- Dün Gaziantep'e gittim. Türk hükümetinin orada ne kadar kahramanca çaba gösterdiğini gördüm.

-- Türkiye merkezi bir öneme sahip.

-- Kıbrıs'taki çözümden bahsettik.

-- İki ülke arasında ekonomik etkileşim son derece önemli.

-- AB'den ayrılacağız ama Avrupa'dan ayrılmayacağız. Avrupa politikası içerisinde Türkiye'nin destekçisi olacağız.

Bir gazetecinin "İngiltere'nin Gülen grubuna karşı ne tür önlemler aldığına" ilişkin bir sorusu üzerine Johnson şunları söyledi:

-- Gülenizm ve onların davranış biçimi aslında bizim yeni karşılaştığımız bir şey. Türk meslektaşlarımızdan bilgi alıyoruz. Dünyadaki diğer örgütlerden farkları konusunda bilgi alıyoruz. Temmuz'da olan şiddet içerikliydi. Buna ciddi bir şekilde bakmamız gerekiyor. Gülen örgütünün ülkemizde yaratabileceğini sonuçlar konusunda çok ciddi davranmamız gerektiğini düşünüyorum.

FOTO: REUTERS/ Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ı kabul etti. FOTO: REUTERS/ Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ı kabul etti.