Bana Alabed, @alabedbana adlı Twitter hesabından aylardır kuşatma altındaki yaşamlarını takipçileri ile paylaşıyordu.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Halepli kızın ilk tweeti İngilizce "I need peace" (Barışa ihtiyacım var)" oldu.

Bu hesaba ait son tweet ise Bana'nın annesi Fatima Alabed'den geldi. Anne, "Eminiz ordu bizi yakalayacak, Bir başka gün görüşeceğiz sevgili dünya" diye yazdı.

Bu tweet'in ardından yaklaşık 200 bin takipçisi olan @alabedbana adlı hesap hiçbir açıklama yapılmadan silindi.

'Bana nerede?'


Twitter'ın politikasına göre, bir hesap ancak kullanıcı aktif olmadığında askıya alınabiliyor.

Bu durum sosyal medyada, ailenin Suriye ordusu tarafından yakalandığı ve bu sebeple hesabın silindiği söylentilerini gündeme getirdi.

Hesabın silindiğini fark eden takipçileri ise Pazar günü #WhereIsBana (Bana nerede) hashtag'i açtı ve binlerce kişi Bana'nın nerde olduğunu soran tweet'ler atmaya başladı.

Ünlü İngiliz yazar J.K. Rowling de hashtag ile birlikte Bana'nın birkaç fotoğrafını paylaştı. Rowling aileyle Fatemah'ın Harry Potter serisini bir kopyasını istemesinin ardından iletişim kurmaya başlamıştı.

Rowling, geçen Cuma da Bana'nın yardım isteyen bir videosunu paylaşmıştı. Videoda küçük kız "Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Şu an kaçıyorum ve öldürülmekten korkuyorum. Lütfen kurtarın bizi. Teşekkürler" diyordu.

Suriye Devlet Başkanı Devlet Başkanı Beşar Esad ise iki ay önce Danimarka'da yayın yapan TV 2'ye verdiği mülakatta, Bana'nın tweetleri ile ilgili olarak, "Bu artık bir oyun, bir propaganda oyunu, bir medya oyunu" demişti.