Halep'te Rusya destekli Suriye ordusu tarafından yeni bir seri hava saldırısı gerçekleştirildi. Suriye'nin en büyük kentlerinden biri olan Halep'te yaşananlar ateşkes umudunun tamamen ortadan kalkmasına sebep oluyor.

Kentin doğusunda isyancıların elinde bulunan bölgeye düzenlenen bombardımanlarda, cuma gününden bu yana Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre 47 kişi yaşamını yitirdi. İsyancılara göre ise bu rakam 100'e ulaştı.

A boy inspects a damaged site after airstrikes on the rebel held Tariq al-Bab neighbourhood of Aleppo, Syria September 23, 2016. REUTERS/Abdalrhman Ismail

Cumartesi sabah saatlerinde yaşanan saldırılarda 250 bin kişinin yaşadığı kentin dört farklı bölgesi hedef alındı. Bölgede yaşayanlar saldırıların daha önceki saldırılardan çok daha yıkıcı olduğunu, bazı binaların tamamen yok olduğunu anlattı.

Reuters'a açıklama yapan isyancılar, kullanılan bombaların özellikle yıkıcı gücü yüksek olarak seçildiğini ifade ettiler.

A still image from video posted on social media web sites shows a baby being rescued from rubble of a collapsed building in Aleppo, Syria. Social Media via Reuters TV

Öte yandan dün düzenlenen saldırılardan sonra yürek yakan görüntüler ortaya çıktı.

Reuters'a ait görüntülerde, bombardıman nedeniyle yıkıntılar altında kalan bir erkek bebeğin cansız bedeninin enkaz altından çıkarıldığı görülüyor.

2 MİLYON KİŞİ SUSUZ


Birleşmiş Milletler, Suriye'de, Pazartesi günü ateşkesin bozulmasının ardından yoğunlaşan savaş nedeniyle yaklaşık 2 milyon kişinin susuz kaldığını söyledi.

BM'nin çocuklara yardım örgütü UNICEF'in sözcüsü Kieran Dwyer, şiddetli saldırılar nedeniyle, kentin isyancıların denetimindeki bölümünde bulunan ve daha önce hasar gören pompa istasyonunun tamir edilemediğini söyledi.

Kieran Dwyer BBC'ye açıklamasında, misilleme olarak kentin diğer bölgelerine su pompalayan bir istasyonun ise kapatıldığını söyledi. Dwyer, "Halep'in doğusuna ve batısına; tüm Halep genelinde yaklaşık 2 milyon kişiye su verilemiyor" dedi.

HANDARAT KAMPI MUHALİFLERDEN ALINDI


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye hükümetine bağlı güçlerin bulunan Halep’in kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde bulunan kampı ele geçirdiklerini duyurdu.

Gözlemevi açıklamasında, Handarat kampının, rejim güçleri ile muhalifler arasında yaşanan yoğun bombardıman sonucunda ele geçirildiğini duyurdu.