Jabha Shamiya grubuna mensup olan ve Türkiye'de bulunan yetkili "Karm al-Jabal ve al-Shaar'ı düşmüş kabul ediliyor" dedi.

İngiltere'den sahadaki kaynaklarıyla Suriye'deki iç savaşı izleyen Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü al-Shaar mahallesinde bugün şiddetli çarpışmalar olduğunu, Suriye ordusunun destek kuvvetleriyle birlikte al-Shaar mahallesine girerek bazı mevzileri ele geçirdiğini bildirdi.

Suriyeli muhaliflerin kalesi durumunda olan Halep'in doğusunda Esad rejiminin Rusya destekli saldırıları Kasım ayından bu yana tüm şiddetiyle devam ediyor. Yoğun bombardıman altında bulunan Doğu Halep’te muhalifler giderek köşeye sıkışıyor.

Kentten hafta sonu gelen haberlerde muhaliflerin elindeki bölgenin yüzde 60'ının Suriye ordusu tarafından ele geçirildiği ifade edilmişti.

LAVROV: ABD İLE ANLAŞMA SAĞLAYACAĞIMIZA İNANIYORUM


Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bugün yaptığı bir açıklamada, Moskova ile Washington arasında bu hafta yapılacak görüşmelerde Suriyeli muhaliflerin tümünün Halep kentinin doğusundan çekilmesi konusunda anlaşma sağlanacağına inandığını söyledi.

Lavrov, düzenlenen basın toplantısında anlaşma sağlanmasının ardından kentin kuşatma altındaki bölümünü terk etmeyi reddeden muhaliflere terörist olarak muamele edileceğini ve Rusya'nın kentte kalan muhaliflere askeri operasyon düzenleyen Suriye ordusunu destekleyeceğini belirtti.

Lavrov, muhaliflerin kentten çekilmesi konusunda Rusya ile ABD arasında Cenevre kentinde salı akşamı veya çarşamba sabahı görüşmelerin başlayacağını söyledi.