Abadi, Irak'a sürpriz bir ziyaret yapan ABD Savunma Bakanı Ash Carter'la görüşmesinden sonraki açıklamasında "Türklerin katılmak istediğini biliyorum. Kendilerine teşekkür ederiz. Ama, bu Iraklıların üstesinden gelebileceği bir şey. Eğer gerekirse Türkiye ve diğer bölge ülkelerinden yardım isteriz" dedi.

Ashton Carter dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüştükten sonraki açıklamasında, "Ankara ve Bağdat'ın, Türkiye'nin Musul operasyonunda yer almasıyla ilgili anlaştığını düşündüğünü" söyledi.

BBC'ye konuşan bir Iraklı yetkili ise anlaşma iddiasının doğru olmadığını ve "Musul'un özgürleştirilmesinde Türkiye'ye bir rol düşmediğini" belirtti.

Yetkili, "Türkiye'den beklediğimiz DAEŞ terörüne karşı savaşta Irak'ın yanında durması, Irak'ın egemenliğini ihlal etmemesi, komşuluk bağlarına saygı göstermesi ve Musul veya başka bir yerdeki Irak halkının birliğini tehdit etmemesidir" dedi.

Öte yandan, IŞİD'in Cuma günü Kerkük'e düzenlediği saldırıda hastane kaynaklarına göre en az 35 kişi öldü, 120 kişi de yaralandı.