Bir televizyon kameramanı tarafından çekilen görüntülere, 10 yaşındaki Ayşe'nin Irak polisi tarafından kurtarıldığı an yansıyor.

Irak polisinin verdiği su ve bisküvileri elinde tutan minik Ayşe, şunları söylüyor:

"Size çok minnettarım. Bizim için hiçbir zaman gelmeyeceğinizi düşünüyordum. Üç gündür hiç yemeğimiz, suyumuz yok. Sadece ben ve annem kaldık. Babam teröristler tarafından öldürüldü. IŞİD'liler köyümden birçok çocuğu kaçırdı ve onlara ne olduğunu bilmiyoruz. Bazıları öldü. IŞİD'liler annemin parasını ve mücevherlerini aldı. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Çok teşekkürler. Elinizi ayağınızı öpeyim."

İLGİLİ HABERMusul'da son dakika... Türkiye için çok kritik olan bölgeye operasyon başladı!Musul'da son dakika... Türkiye için çok kritik olan bölgeye operasyon başladı!

Öte yandan, bugün Peşmerge güçleri, Başika-Musul yolunun denetimini ele geçirdi.

Peşmerge, Türk askerinin bulunduğu yere yaklaşık 15 kilometre mesafede IŞİD'le mücadele ediyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne yakınlığıyla bilinen Rudaw sitesinin haberine göre; IŞİD’in denetimindeki köyler toplarla dövülüyor.

Faziliye köyünü ele geçiren Peşmerge güçleri, Ebu Karar adlı IŞİD emirini öldürdü.

İLGİLİ HABERIrak Başbakanı: Musul'da Türkiye'nin yardımına ihtiyacımız yokIrak Başbakanı: Musul'da Türkiye'nin yardımına ihtiyacımız yok

DHA, operasyona ABD öncülüğündeki Koalisyon güçlerinin hava desteği sağladığını duyurdu.

Başika iki yılı aşkın bir süredir IŞİD kontrolünde bulunuyor ve kasabanın ele geçirilmesi, Irak ve Kürt güçleri açısından Musul Harekâtı için büyük önem taşıyor.

Merkezi Irak hükümeti ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçleriyle verilen anlaşma kapsamında, binlerce Peşmerge Musul’u kurtarma harekâtına katılıyor.